Tine i sit køkken

Kunne du have køkken i samme farve som Tine? Kom indenfor i hendes smukke hjem her

Med masser af gåpåmod og farveglad kreativitet har Tine René skabt et skønt, personligt og bæredygtigt køkken med en genial trappe, hvor trin og hylder smelter sammen til et multifunktionelt møbel.

Det havde været en gammel drøm for Tine at bo i et familiefællesskab med flere generationer på en gård tæt på naturen.

Så da en charmerende firlænget gård blev sat til salg som et håndværkertilbud, slog familien til. I én af længerne bor Tine med sine to små børn, og bid for bid renoverer hun og familien den gamle bondegård.

"Huset var så medtaget, at alt trængte til en større renovering, så det var ikke lige køkkenet, der stod først for. Men det var kun lige indtil en rotte løb hen over gulvet, mens jeg og børnene sad og spiste morgenmad," fortæller Tine.

Køkkenet måtte renoveres i en fart, og Tine ville gerne gøre det både budgetvenligt samt bæredygtigt. Hun ledte forgæves efter et brugt køkken, men faldt så over Ikeas Kungsbacka-køkken, der er lavet af genbrugstræ og plastikflasker.

Tine køkken3.jpg
Køkkenmodulerner er Kungsbacka fra Ikea, hvor fronterne er lavet af genbrugstræ. Som bordplade har Tine brugt to rester, hun faldt over i Silvan. Væggene har hun selv spartlet med almindelig spartel blandet op med en rest gul maling, Warm Sun fra Beckers.
Tine køkken4.jpg
Køkkenet er indrettet med masser af farver og skønne loppefund.

"Min far er en rigtig gør det selv-mand og er uddannet VVS’er, så han er uundværlig i denne her ombygningsproces. Det tog ham kun én dag at sætte det meste af køkkenet op, mens jeg brugte 3 dage og 20 nedsmeltninger på at montere køkkenøen og flisebordpladen. Men det er en fed følelse at gøre tingene selv, og en sjov læreproces," fortæller Tine.

Multimøbel med plads til leg

Væggene har været igennem flere forskellige farver som blå, hvid og lyserød, men da Tine ikke var tilfreds, tog hun en dag en hurtig beslutning om at blande resten af den gule vægfarve op med en billig spartelmasse fra Jem & Fix.

"Jeg tænkte, at det ville være flot at bruge den gule farve men med mere struktur. Og da jeg ikke havde en spartel, fandt jeg på at bruge et skærebræt fra Ikea. En meget spontan løsning, men resultatet blev godt, og jeg blev endelig tilfreds. Ligesom nogle strikker, er min hobby at gøre noget skørt ved indretningen. Og får jeg en idé, skal det være her og nu," siger Tine.

Hun har også fjernet den gamle stejle trappe op til første sal, og i stedet fået en snedker til at bygge en trappe, der også fungerer som et multifunktionelt møbel. Tine har selv tegnet løsningen, der både har små skabe til opbevaring af ting, samt åbne hylder.

"Trappen er den bedste løsning herhjemme, fordi den samler stueetagen og første sal. Børnene elsker at bruge den som legeplads, og jeg ved ikke noget bedre end at sidde på nederste trin med en kop kaffe, og nyde udsigten til alle markerne," slutter Tine.

Tine køkken2.jpg
Bordpladen har Tine lavet af rosa fliser fra Bad & Fliser lagt på med montagelim og med hvid akrylfuge.
Tine køkken1.jpg
Den blå trappe har både lukkede og åbne rum, og udover at fungere til pæn og praktisk opbevaring, afskærmer den spisekrogen fra køkkenet, og er med til at skabe en hyggelig hulestemning.
Tine køkken6.jpg
Den store blå trappe fik Tine lavet af en snedker. Trappen fungerer både som adgang til stuen på første sal, men også som et multifunktionelt møbel. Der er åbne hylder og skabe på hver side af trappen, og børnene synes desuden, at den er sjov at lege på. Trappen er malet med gulvmaling fra Beckers med NCS-koden S0520b.
Tine køkken7.jpg
Spisestuen er indrettet som en hyggelig krog, hvor hele væggen er dedikeret til en billedvæg med plakater, små kunsttryk, børnetegninger og gaver fra venner. Tine elsker dansk design, men da hun er på SU, bruger hun lang tid på at gøre et godt kup, som her hvor hun fandt Y-stolene til en god pris. Pendlen er fra Nordlux.
Tine køkken5.jpg
Brættet er fra @kaankret_cph og lavet i mikrocement med oxideret kobber, den plettede skål har Tine selv malet, og den lyseblå skål er fra Stilleben.