Danmarks næste klassiker vinder 2022

Kendt dansk møbelfirma vil sælge 'Danmarks næste klassisker'-vinders design

Nu kan du også selv blive ejer af det møbel, som sikrede den aarhusianske designer Anders Engholm Dohn titlen som vinder af DR1-programmet 'Danmarks næste klassiker'.

Det var ikke kun de to dommere i DR1-programmet 'Danmarks næste klassiker', som var vilde med den aarhusianske møbeldesigner Anders Engholm Dohns bud på en ny stol til Aveny-T-teateret på Frederiksberg.

Stolen blev vinder i afsnit 3, hvor årets fem designere kastede sig ud i kategorien ”Overraskelse”; nemlig at komme med et bud på en stol til Aveny-Ts nye hus og nationalscene til unge.

Opgavebeskrivelsen lød dengang: En bæredygtig, stabelbar stol med et ungt udtryk, som kunne bruges både inde og ude.

Efter seks afsnit med forskellige opgaver af designs af alt fra hjemmekontorløsninger, sofaer og skamler til lænestole og lamper endte Aveny-T Stolen i finaleafsnittet med at blive kåret som årets vinder af 'Danmarks næste klassiker'.

Anders Engholm Dohn har med dommernes ord nemlig skabt en klassiker til det danske folk, som har et stærkt udgangspunkt i bæredygtighed.

Det skyldes blandt andet, at Aveny-T Stolen har et stålstel med sæde og ryg i genbrugsplast lavet i samarbejde med A Circular Design Studio, der producerer produkter i rest- og affaldsplast indsamlet fra husstande, virksomheder og naturen rundt omkring i Danmark.

Montana_AvenyChair_AndersEngholm_02_W.jpg

Bliver sat til salg

Hos det danske high-end møbelbrand Montana Furniture så de også begejstrede med, og de er nu gået sammen med Anders Engholm Dohn om at levere 100 styk af hans stol til Aveny-T.

Samtidig sætter Montana også stolen til salg via deres hjemmeside, hvor de også sælger stole fra designere, som Verner Panton, Jørgen Rasmussen og Jens Martin Skibsted.

"Da jeg blev præsenteret for Anders' design, var jeg sikker på, at det var en stol for Montana. Aveny-T Stolen passer godt sammen med vores andre produkter, og det bæredygtige aspekt falder godt i tråd med vores eget arbejde med EU Ecolabel, hvor vi indtænker bæredygtighed i hele produktets livscyklus,” siger Joakim Lassen, der er CEO hos Montana Furniture, i en pressemeddelelse.

Tv-optagelserne til programmet sluttede allerede tilbage i november, og siden har den stolte vinder glædet sig til at dele nyheden om, at vinderstolen kommer i produktion.

"Et samarbejde med en producent var et must for at kunne levere 100 stole til Aveny-T, og at det blev Montana er et drømmescenarie. Montana har sikret, at stolen kunne gå fra min idé, til at den nu kan købes i butikkerne,” lyder det fra Anders Engholm Dohn.

I en afstemning blandt ALT.dks læsere var den aarhusianske designer også årets favorit. Han løb med 31 procent af stemmerne som læsernes yndlingsdesigner, skarpt forfulgt af Mette Bentzen som fik 30 procent af stemmerne. Se afstemningen her.  

Vinderstolen fra 'Danmarks næste klassiker' kan bestilles via forhandlere og på Montanas webshop allerede fra denne uge, oplyser de i pressemeddelelsen.

Montana_AvenyChair_AndersEngholm_07_W.jpg
Montana_AvenyChair_AndersEngholm_05_H.jpg
Montana_AvenyChair_AndersEngholm_04_H.jpg