Umut Sakarya skal nyde den danske sommer i sin ferie, og det er for ham lig med en masse timer i køkkenet, hvor han skal lave ny og spændende mad.
– Henover sommeren fra midt april til start november, er der
mange afgrøder, der kommer i sæson og forsvinder igen. Når man er på tur i Danmark,
er man rundt i et stort spisekammer, hvor man frit kan vælge blandt lækre råvarer, forklarer den 32-årige kendiskok.
I sit kolonihavehus i Odense har Umut og hans kæreste, Johanne Havshøj, en kæmpe køkkenhave, som de elsker at spise fra sommeren igennem. Lige i området ligger også en sø, hvor især Umut elsker at fiske efter fisk, der også kan blive en del af sommermenuen.
Umut fik hurtigt en fisk på krogen.DAM, NIELS HENRIK
Nedenfor har Umut delt sin bedste opskrift på velsmagende humus af danske indgridærter.
Opskrift
på Umut's humus
Umut Sakarya lever og ånder for at lave mad.DAM, NIELS HENRIK
Ingredienser
3 dl
(270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
½ dl
olivenolie
2
tsk. knust spidskommen
Annonse
1
fint hakket hvidløg
Saft
af ½citron
1
tsk. flagesalt
2 spsk
vand
3
spsk tahin
Fremgangsmåde:
1.
Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand i minimum 12 timer. Eventuelt natten over.
2.
Hæld vandet fra.
3.
Kog ærterne i rent vand med salt i 40 minutter.
4.
Hæld vandet fra.
Annonse
5.
Kom alle ingredienserne i en skål og blend det sammen til en ensartet masse med
en stavblender eller foodprocesser.