Timm Vladimir brygger videre på sit imperiet: Afslører overraskende projekt
Timm laver ikke kun ”Den store bagedyst” på tv, men har rigtig mange andre jern i ilden. Nu har han købt sig ind i kafferisteriet Holy Bean i Aarup på Vestfyn.
Til næste år kan deltagerne i ”Den store bagedyst” godt begynde at glæde sig. Værten Timm Vladimir har købt sig ind i kafferisteriet Holy Bean i Aarup på Vestfyn.
– Jeg er jo teltets barista, og der er ikke andre end mig, som får lov at lave kaffe på vores maskiner. Hele holdet og alle deltagerne ved, at skal de have kaffe, så spørger de mig. Sådan har det været i alle årene. Til næste år tager jeg helt sikkert nogle af vores egne bønner med, siger Timm Vladimir, 56, grinende, mens han smager på kaffe sammen med Sine Klejs Gren, stifter af Holy Bean.
– Jeg begyndte ikke at drikke kaffe, før jeg var 30 år. Min søn, Cassius, på 15 år drikker kaffe. For mig var det et spørgsmål om, at den kaffe, der var dengang, var virkelig dårlig. Pludselig kunne jeg godt kunne lide det, da der kom cappuccino til Danmark og alting ikke bare var filterkaffe, fortæller Timm.
– Når jeg er sminket og klar, så skal jeg have en god espresso, inden vi går i gang med optagelserne på ”Den store bagedyst”.(Foto: Carsten Mol/DR)
– Der er virkeligt nørdet og en kæmpe læring i at smage på kaffe, siger Timm.(Foto: Carsten Mol/DR)
Mange jern i ilden
Timm laver ikke kun ”Den store bagedyst” på tv, men har rigtig mange andre jern i ilden. En ny direktør i Timms firma, Timm Vladimirs Køkken, er medejer af kafferisteriet og gjorde Timm opmærksom på deres kaffe. Og Timm var solgt. Eller rettere købt, for nu har han også købt sig ind.
– Når vi har et kafferisteri, så ville vi også gerne have en kaffebar, hvor vi kan vise, hvad vi kan. Jeg ville også gerne have en cocktailbar. Kaffe og cocktails passer bare godt sammen. Så nu har vi også Holy Bean Coffee & Cocktails.
Stifter af Holy Bean, Sine Klejs Gren, er iført en kaffetrøje fra Coffee Beanies, strikket af kaffedyrkende kvinder i Burundi i Centralafrika.(Foto: Bo Nymann)
Sine elsker samarbejdet med Timm, men hun må skuffe de kunder, som kommer forbi og tror, at Timm arbejder i risteriet.
– Jeg skal jo ikke ind og forstyrre noget, jeg ikke har forstand på, men det er superfedt at få adgang til at smage så meget kaffe. Kaffe- og cocktailbaren kommer til at ligge i København, meget tæt på hvor jeg bor, så der kommer jeg til at have en større gang, siger Timm, og Sine tilføjer:
– I og med at du har en kæmpe interesse inden for alt, hvad der handler om smag, aroma, vin og mad, så har vi jo sindssygt meget sparring. Når man er god til at smage på en ting, så kan man hurtigt tillægge sig at smage på noget nyt.
Kaffebønnerne er grønne, når de ankommer i store sække til Fyn fra hele verden. – De dufter af græs eller halm. En helt anden duft, end når de er ristet, konstaterer Timm.(Foto: Bo Nymann)
Timm Vladimir.(Foto: Bo Nymann)
Timm Vladimir.(Foto: Bo Nymann)
Timm Vladimir.(Foto: Bo Nymann)
Timm Vladimir.(Foto: Bo Nymann)
Timm Vladimir.(Foto: Bo Nymann)
Ikke for snobbet
En god kop kaffe afhænger for Timm af, hvad tid på dagen, det er.
– Om morgenen skal jeg have en espresso med lidt mælk, en cortado. Den skal have lidt syrlighed, men ikke for meget, og slet ikke bittert. Er jeg ude til møder, så scanner jeg hurtigt, hvilke bønner der er. Jeg drikker hellere en nescafé eller nespresso frem for kaffe lavet på nogle dårlige bønner. Men jeg prøver også på ikke at blive for snobbet, for så maler jeg mig bare op i et hjørne, hvor jeg ingenting kan drikke, hvis det ikke er fancy. Jeg synes jo bare, at det er dejligt, når folk laver kaffe til mig.