Trods op- og nedture i 2024: Det er Jesper Panorama særligt taknemmelig for
Året, der snart er gået, bød på udfordringer for Jesper Panorama og hans hustru, Camilla, men også en række positive indslag, som de er taknemmelig for.
Nytårsaften i Silkeborg
hos TV 2-kokken Jesper Panorama og hans
hustru, Camilla, er typisk
med en håndfuld gode venner
og fuld gas med maden.
– Vi elsker at spise mad,
der virkelig er kræset for, og
nytårsaften må man godt give
den lidt gas med kaviar. Det
kan købes i de fleste store supermarkederoptilnytår. Også
laver vi hummer og mørbrad.
Jeg går hele året og glæder mig
til at lave nytårsmad, fortæller
Jesper Panorama Pedersen,
55.
Jesper starter i køkkenet
om morgenen og bruger hele
dagen på at gøre maden klar.
Derefter går det slag i slag med
kanapéerne, champagne og en
masse små retter, og pludselig
nærmer klokken sig midnat.
– Vi skal se kongens første
nytårstale. Det er spændende,
og jeg tror, at der starter en
ny epoke med hans måde at
gøre tingene på. Jeg er meget
royal og synes, det er skønt,
at vi har et kongehus. De gør
det fantastisk godt. Det kom
helt bag på os, da dronningen
annoncerede sin afgang i talen sidste år. Det var så rørende, at
jeg begyndte at græde. Det er
jo en stor ting at overvære. Min
farmor på 97 år tog det mere
afslappet, hun har oplevet tre
tronskifter, fortæller Camilla
grinende.
– Klokken 12 skåler vi i
champagne og hopper ind i
det nye år. Vi laver en linje på
gulvet, og så står der 2024 på
den ene side og 2025 på den
anden side, og så springer vi
ind i det nye år. Vi skyder ikke
fyrværkeri af, men synes, det
er flot, de andre gør det.
– Vi spiser ikke kransekage klokken 12, der skåler vi i champagne. Kransekagen får vi senere med en kop kaffe og en cognac til.(Foto: Niels Henrik Dam)
(Foto: Niels Henrik Dam)
Jesper og Camilla går meget op i at være i festtøjet
nytårsaften og tage afsked
med det gamle år med maner.
Året, der snart er gået, bød på
udfordringer for parret, der
blev udsat for kritik af deres
personalepleje fra tidligere
ansatte i deres restaurant,
hvilket blandt andet førte til, at Jesper fik en pause fra
kokketjansen i ”Go' Morgen
Danmark”. Men året bød også
på positive indslag.
– Jeg er taknemmelig for, at
2024 blev det år, hvor jeg tabte
50 kg. Det har fyldt meget i mit
liv. Og så synes jeg pludselig, at vores børn er blevet store og
voksne, og min ældste datter
har gjort mig til bedstefar. Jeg
har det svært med, at børnene
er blevet så store, siger Jesper
bevæget.
1. januar snører Jesper og
Camilla skoene og går en tur rundt om Silkeborgsøerne, og
der er kun en menu nytårsdag.
– Bøfsandwich, slår Jesper fast og griner.
Annonse
(Foto: Niels Henrik Dam)
Opskrift på Jespers nytårskanapéer
Øverst i artiklen kan du se HER&NU's video, hvor Jesper Panorama fortæller, hvordan han tilbereder kanapéerne!
Creme fraiche 38%, kaviar og syltede rødløg.(Foto: Niels Henrik Dam)
BUND:
Smørristet franskbrød eller blinis.
FORSKELLIGE TOPPINGS:
Varmrøget laks, creme fraiche 38%, syltede rødløg
og brøndkarse.
Stegt tigerreje på purløgsmayonnaise, ørredrogn og dild på toppen.
Flødestegte champignon med timian.
Koldrøget laks på citronmayonnaise med rejer,
revet citronskal og dild.
Creme fraiche 38%, kaviar og syltede rødløg.
Se flere billeder herunder...
(Foto: Niels Henrik Dam)
– Nytårsaften tænker jeg ikke på vægten, der får den gas med mayonnaise og creme fraiche.(Foto: Niels Henrik Dam)
(Foto: Niels Henrik Dam)
(Foto: Niels Henrik Dam)
Koldrøget laks på citronmayonnaise med rejer, revet citronskal og dild.(Foto: Niels Henrik Dam)