13 tips til dine salater

13 tips til dine salater

Salater er simpel mad, men alligevel er der nogle grundregler, der er gode at huske, når du laver salater, så de bliver endnu mere lækre og smagfulde.

1/

Skyl dine salater, og opbevar dem i køleskab enten i en plastbøtte dækket af våd køkkenrulle, eller i en plastikpose med en smule vand. De holder 2-3 dage.

2/

Bland bitre salater imellem de søde salater. Bitre salater er for eksempel endivie, radicchio og frisé, søde salater er for eksempel iceberg, hjertesalat og romaine.

3/

Lav salater uden salat. Brug masser af tynde strimler af rodfrugter eller fintsnittet kål, og få mere mættende salater.

4/

Læg din salat (eller dine grøntsager) i isvand, eventuelt natten over i køleskab. Så strutter de helt fantastisk!

5/

Brug krydderurter i din salat. Lav helt simple salater, og brug dild, kørvel, persille, estragon, purløg eller andre bløde krydderurter til, at give din helt simple salat et pift.

6/

Vent med dressingen til sidste øjeblik, når du arbejder med bløde, fine salater. Så undgår du, at den falder sammen og bliver slatten.

7/

Tør dine salater grundigt i et rent viskestykke (eller slyng dem i en salatslynge), så er der ikke vand, der hænger ved og gør dressingen kedelig, og salaten slatten.

8/

Kom dressing over grove salater i god tid før, de skal spises. For eksempel kålsalat eller salat af rodfrugter. Dressingen mørner grøntsagerne, så de er nemme at tygge.

9/

Undgå så vidt muligt færdige salatblandinger. Bliver en af salaterne dårlige, er det hele lige til skraldespanden. Køb i stedet 2-4 slags forskellige salater, klargør dem, og brug dem over flere dage.

10/

Lun dine sprøde salater, eller brug en lun dressing til at hælde over dem, så bliver de mildere og helt anderledes, end når de ikke er tilberedt. Rigtigt gode til varme er: Endivie (julesalat), radicchio og hjertesalat.

11/

Brug dine salater som hoved-måltid: Fyld dem med korn, linser, bønner eller rugbrødscroutoner og eventuelt med fisk, kød eller æg.

12/

Husk at bruge salt og peber på din salat. Ligesom alle andre retter bør salater smages til for den bedste oplevelse.

13/

Tænk salt, sødt, surt og bittert, når du laver din dressing og din salat.

Eksempler:

Salt: salt, soja, miso, fiskesauce.

Sødt: sukker, honning, agave, frugt, bær, nødder.

Surt: eddike, citron, lime, sennep.

Bittert: olivenolie, sennep, nødder, bitre salater, citrusskal.

LÆS OGSÅ: Miniquiche med spinat og andre lækre frokostretter