Hjemmelavet julekalender

Hjemmelavet julekalender: 24 fine fristelser

Her er enkle ideer til en velsmagende julekalender: Småkager af lys og mørk dej i forskellige figurer pyntet fint, og enkel chokoladekonfekt med variationer. Supplér med gode nødder og tørrede frugter, pak alle herlighederne ind i 24 små pakker.

1. Brun julesmåkage i hjertefacon med sløjfe

2. Tørret skive ananas med sølvbånd

3. Chokoladeske til en kop varm chokolade

4. Pigeonæble

5. Tørrede dadler med blød nougat og valnøddekerne

6. Julete

7. Stor julesmåkage med glansbillede

8. Myslitoppe med flødechokolade

9. Brun elg-småkage med øje af sølvkugle

10. Blandede nødder

11. Havregrynskugle med nøddeflager

12. Kagemand med øjne af sukkerkugler

13. Havregrynskugler trillet i tørret hakket papaya

14. Julesmåkage af to hjerter med fyld af syltetøj

15. Popkorn i chokolade på ispind.

16. Julegris pyntet med sølvkugle som øje

17. Mandelsplitter i mørk chokolade

18. Julestjerne med korender

19. Brunt julehjerte med pinjekerner

20. Havregrynskugle med kokos

21. Brun julehest med pinjekerne-øje

22. Abrikoser med marcipan og pistacienødder

23. Cornflakes dyppet i chokolade

24. Småkage-juletræ pyntet med sølvkugle

►SE OGSÅ: Opskrift til juleaften: Perfekt stegt juleand til julebordet

Hvide og brune småkager

Arbejdstid: 45 min.

Hviletid: 1 time

Bagetid: 8-10 min.

Dejen er fryse-egnet

(ca. 25 stk.)

100 g smør (koldt i små stykker)

150 g hvedemel (til de brune kager bruges 130 g hvedemel og 25 g kakao)

50 g flormelis

1 lille æg

Smuldr smør og mel evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis og tryk dejen sammen med æg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Rul dejen ud, ca. 2 mm tyk. Stik den ud i figurer med jule-bageforme. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Sæt den i midten af en 200 grader varm ovn og bag 6-8 min., til småkagerne er let lysebrune i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.

Variationer:

 - Sæt pinjekerner eller korender i kagerne, før de bages.

 - Læg to kager sammen: Stik først en lille figur ud i den øverste.  Læg en klat syltetøj på den underste, pensl kanten med æg og læg den øverste på.

- Pynt kagerne med lidt glasur og sukkerkugler eller juleglansbilleder.


Enkel chokoladekonfekt

Arbejdstid: ca. 20 min.

Størknetid: ca. 1 time

Ikke fryse-egnet

(ca. 20 stk.)

'

125 g lys eller mørk chokolade (i stykker)

ca. 50 g mandelsplitter,

mysli eller cornflakes

Smelt chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Vend fyldet i den smeltede chokolade. Sæt det i toppe på bagepapir og lad det størkne et køligt sted. Kom evt. toppen i små papirforme.

Variation:

 - Popkorn vendes i smeltet chokolade. Sæt en skefuld på bagepapir og læg en ispind eller spisepind ovenpå. Kom en skefuld popkorn i chokolade ovenpå og lad det størkne.

Tørret frugt med fyld

Arbejdstid: 15 min.

Ikke fryse-egnet

(10 stk.)

10 tørrede dadler eller abrikoser

75 g blød nougat eller rå ren marcipan

25 g nøddekerner

Skær en lomme i hver daddel eller abrikos. Fyld med et stykke blød nougat eller marcipan og pynt med nøddekerner.

Havregrynskugler

Arbejdstid: 30 min.

Ikke fryse-egnede

(ca. 25 stk.)

50 g smør (smeltet)

100 g flormelis

2 spsk kakao

125 g finvalsede havregryn

1 dl jordbærmarmelade

Drys: kokosmel, hasselnøddeflager eller hakket tørret papaya

Rør alle ingredienserne sammen og form ca. 25 små kugler. Tril dem i forskelligt drys.


Chokoladeske til varm chokoladedrik

Arbejdstid: 20 min.

Størknetid: ca. 1 time

Ikke fryse-egnet

(4 portioner, til ca. 6 dl mælk)

100 g mørk chokolade (i stykker)

2 spsk piskefløde

Pynt: sølvdrys

Smelt chokolade sammen med piskefløde over vandbad ved svag varme.

Lad massen stivne og pisk den derefter luftig med en håndmikser.

Fordel chokolademassen på 4 skeer evt. med en sprøjtepose.

Drys evt. med sølvglimmer.

Rør skeen ud i meget varm mælk og nyd den dejlige chokoladedrik.