velkomstsnacks til nytår

Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser

Når vi samles foran skærmen nytårsaften for at se dronningens nytårstale, er det rart med lidt bobler i glasset og små hapsere, man nemt kan spise uden det store udstyr. Her får du opskrifterne på 3 lækre snacks til nytår:

Nemme snacks til nytårsaften:

  • Fyldt champignon med sprød parmaskinke
  • Bagte minipeberfrugter med gedeost og bacon
  • Krustader med torsk i sennepscreme
snacks-nytaarstale-fyldte-champignons.jpg

Fyldt champignon med sprød parmaskinke

Det skal bruge:

20 stk.

20 champignon

2 spsk. olivenolie

100 g parmaskinke

2 spsk. olivenolie

100 g frisk spæd spinat

1 lille glas peberfrugtpesto eller anden pesto

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Fordel rensede champignon uden stok på bagepapir på en bageplade. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  2. Fordel også  parmaskinkeskiverne på bagepapiret, og pensl dem med olivenolie.
  3. Stil pladen i ovnen ved 200 gr. i ca. 12 min. Tag pladen ud. Fordel champignonerne på et fad.
  4. Skyl spinaten grundigt. Kog den op i en gryde i 1 dl vand, og under låg til den falder sammen. Si spinaten.
  5. Kom lidt spinat og pesto på hver champignon. Fordel små stykker af sprød parmaskinke over.
  6. Krydr med salt og peber
snacks-krustader-torsk.jpg

Krustader med torsk i sennepscreme

Det skal du bruge:

20 stk.

200 g torskefilet

1 dl god mayonnaise

1/2 dl piskefløde

1 spsk. dijonsennep

salt og peber

20 mini krustader (færdigkøbte) eller brug sprøde minitoast eller sprødristede tynde skiver flute

Pynt: 1 glas ørredrogn, afdryppede

Kapers og dild

Sådan gør du:

  1. Kog torskefileten i vand tilsat salt ca. 5 min. Afdryp og afkøl fisken.
  2. Mos fisken med en gaffel, og smag til med mayonnaise, flødeskum pisket af fløden, sennep, salt og peber.
  3. Fordel fisken i de små sprøde skåle. Pynt med ørredrogn, kapers og dild.
snacks-bagte-minipberfrugter.jpg

Bagte minipeberfrugter med gedeost og bacon

Det skal du bruge:

20 stk.

20 minipeberfrugter

2 spsk. olivenolie

Fyld:

150 g cremet frisk gedeost eller flødeost

2 spsk. finthakkede grønne, stenfri oliven

2 spsk. finthakkede, smuttede mandler

3 spsk. friskhakket koriander eller purløg

3 sprødstegte skiver bacon (finthakkede)

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Rens peberfrugterne for stilke og kerner ved at skære stilkenden af. Fordel peberfrugterne på en rist over en bradepande. Pensl dem med olie. Stil under ovngrillen ca. 5 min. Afkøl dem.
  2. Rør  ingredienserne til fyldet sammen. Kom fyldet i en sprøjtepose, og fordel det i peberfrugterne.
  3. Fordel peberfrugterne på bagepapir på bageplade.
  4. Stil dem i ovnen ved 225 gr. 5-8 min.
  5. Server dem lune.