3 nemme kartoffelsalater
Der er intet bedre end nye kartofler om sommeren! Brug dem i en nem kartoffelsalat, der kan varieres på mange måder. Se 3 lækre opskrifter her.
3 nemme kartoffelsalater:
- Kartoffelsalat med purløg, blomkål og radiser
- Græsk kartoffelsalat med feta og oliven
- Salat med stegte kartofler, ærter og bacon
Kartoffelsalat med purløg, blomkål og radiser
4 personer
1 kg kogte, kolde nye kartofler
½ blomkål
1 bdt. radiser
Dressing:
3 dl cremefraiche 18 %
2 dl god mayonnaise
1 spsk. revet løg
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. klippet purløg
salt og peber
Pynt:
klippet purløg
Sådan gør du:
- Skær kartoflerne i mindre stykker. Skær blomkålen i små buketter og radiserne i skiver.
- Rør dressingen sammen og vend kartofler, blomkålsbuketter og radiseskiver heri.
- Stil kartoffelsalaten i køleskabet en times tid. Pynt med klippet purløg.
TIP: Perfekt til de grillede pølser, sommerens frikadeller og koteletter.
Græsk kartoffelsalat med feta og oliven
4 personer
750 g kogte, kolde nye kartofler
1 hjertesalat eller ½ romainesalat
½ agurk
3 tomater
1 grøn peberfrugt
1 lille sommerrødløg
100 g fetaost
salt og peber
Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 tsk. tørret oregano
Pynt:
dild og sorte oliven
Sådan gør du:
- Skær kartoflerne i mindre stykker.
- Snit salaten. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i både. Rens peberfrugten for stilke og hinder, og skær den i tern. Skær løget i tynde både.
- Fordel kartofler, salat, agurk, tomater og løg på et fad. Drys smuldret fetaost over.
- Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Pynt med dild og sorte oliven.
TIP: Denne salat passer perfekt til både grillet fisk, kylling, lamme- og oksekød.
Salat med stegte kartofler, ærter og bacon
4 personer
100 g bacon i skiver
1 spsk. olivenolie til stegning
1 kg små, nye kogte kartofler
200 g friskbælgede ærter
Dressing:
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep
2 dl cremefraiche 38% eller 18%
1 spsk. skalotteløg i meget små tern
salt og peber
Sådan gør du:
- Varm 1 spsk. olivenolie op på en pande, og steg baconskiverne sprøde heri.
- Tag dem op på køkkenrulle til afdrypning. Steg de kogte kartofler i baconfedtet, til de er gyldne. Tag dem op, og fordel dem i et fad. Fordel ærterne over, og drys med smuldrede baconskiver.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server den til kartoffelsalaten.
TIP: Denne kartoffelsalat er perfekt til kylling eller kalvekød.