3 nemme kartoffelsalater

3 nemme kartoffelsalater

Der er intet bedre end nye kartofler om sommeren! Brug dem i en nem kartoffelsalat, der kan varieres på mange måder. Se 3 lækre opskrifter her.

3 nemme kartoffelsalater: 

kartoffelsalat_purløg.jpg

Kartoffelsalat med purløg, blomkål og radiser

4 personer

1 kg kogte, kolde nye kartofler

½ blomkål

1 bdt. radiser

Dressing:

3 dl cremefraiche 18 %

2 dl god mayonnaise

1 spsk. revet løg

1 tsk. dijonsennep

3 spsk. klippet purløg

salt og peber

Pynt:

klippet purløg

Sådan gør du:

  1. Skær kartoflerne i mindre stykker. Skær blomkålen i små buketter og radiserne i skiver.
  2. Rør dressingen sammen og vend kartofler, blomkålsbuketter og radiseskiver heri.
  3. Stil kartoffelsalaten i køleskabet en times tid. Pynt med klippet purløg.
græsk_kartoffelsalat.jpg

TIP: Perfekt til de grillede pølser, sommerens frikadeller og koteletter.

Græsk kartoffelsalat med feta og oliven

4 personer

750 g kogte, kolde nye kartofler

1 hjertesalat eller ½ romainesalat

½ agurk

3 tomater

1 grøn peberfrugt

1 lille sommerrødløg

100 g fetaost

salt og peber

Dressing:

4 spsk. olivenolie

2 spsk. citronsaft

2 tsk. tørret oregano

Pynt:

dild og sorte oliven

Sådan gør du:

stegte_kartofler.jpg
  1. Skær kartoflerne i mindre stykker.
  2. Snit salaten. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i både. Rens peberfrugten for stilke og hinder, og skær den i tern. Skær løget i tynde både.
  3. Fordel kartofler, salat, agurk, tomater og løg på et fad. Drys smuldret fetaost over.
  4. Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Pynt med dild og sorte oliven.

TIP: Denne salat passer perfekt til både grillet fisk, kylling, lamme- og oksekød.

Salat med stegte kartofler, ærter og bacon

4 personer

100 g bacon i skiver

1 spsk. olivenolie til stegning

1 kg små, nye kogte kartofler

200 g friskbælgede ærter

Dressing:

2 spsk. æblecidereddike

2 spsk. olivenolie

2 tsk. dijonsennep

2 dl cremefraiche 38% eller 18%

1 spsk. skalotteløg i meget små tern

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Varm 1 spsk. olivenolie op på en pande, og steg baconskiverne sprøde heri.
  2. Tag dem op på køkkenrulle til afdrypning. Steg de kogte kartofler i baconfedtet, til de er gyldne. Tag dem op, og fordel dem i et fad. Fordel ærterne over, og drys med smuldrede baconskiver.
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server den til kartoffelsalaten.

TIP: Denne kartoffelsalat er perfekt til kylling eller kalvekød.