3 opskrifter: Miks din mysli
Fibre, sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler er et fantastisk drys på din morgenmad. Og så er det nemt at lave. Få 3 opskrifter på hjemmelavet mysli her.
1. Lækker Tropisk luksus
Ca. 10 dl
3 dl grovvalsede økologiske havregryn
3 dl økologiske 5-kornsflager
½ dl lyse sesamfrø
½ dl kokosflager eller groft kokosmel
½ dl græskarkerner
1 dl hasselnøddekerner
2 spsk honning
Tilsættes:
1 dl lyse rosiner
½ dl Gojibær
½ dl tørret groftskåret mango
½ grofthakkede dadler
3 tsk lyst rørsukker
SÅDAN GØR DU: Rist alle gryn, flager, frø, kerner og nødder gyldne under omrøring i en stor pande sammen med honningen. Lad blandingen afkøle og bland bær og frugter i myslien sammen med lidt rørsukker. Opbevar myslien i en tætsluttende beholder.
ENERGI PR. DL: 225 kcal
2. Enkel blanding, der mætter godt
Ca. 10 dl
1 dl boghvedeflager
1 dl bygflager
3 dl grovvalsede havregryn
1,5 dl grofthakkede mandler, valnødder & græskarkerner
2 spsk rørsukker + evt.
1 spsk stødt kanel
½ dl hørfrø
2 dl lyse rosiner (evt. Sultanas)
1 dl tørrede tranebær
1 dl tørrede æbletern
SÅDAN GØR DU: Bland alle ingredienser i en stor, tætsluttende beholder.
ENERGI PR. DL: 200 kcal
Tips: Lav dobbeltportion med det samme, hvis I er flere om at spise myslien.
3. Honningristet granola
Ca. 10 dl
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl hirseflager
1 dl speltflager
1 dl rugflager eller boghvedeflager
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl hasselnøddekerner
1 dl mandler
3 spsk honning
1 dl hakkede abrikoser
SÅDAN GØR DU: Bland alle ingredienserne − undtagen abrikoser − og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen ved 180° varmluft og rør et par gange i løbet af de næste 15-20 minutter, indtil alt er ristet og gyldent. Lad granolaen afkøle, vend abrikoserne i og opbevar i en tætsluttende beholder.
ENERGI PR. DL: 190 kcal