mysli

3 opskrifter: Miks din mysli

Fibre, sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler er et fantastisk drys på din morgenmad. Og så er det nemt at lave. Få 3 opskrifter på hjemmelavet mysli her.

1. Lækker Tropisk luksus

Ca. 10 dl

3 dl grovvalsede økologiske havregryn

3 dl økologiske 5-kornsflager

½ dl lyse sesamfrø

½ dl kokosflager eller groft kokosmel

½ dl græskarkerner

1 dl hasselnøddekerner

2 spsk honning

Tilsættes:

1 dl lyse rosiner

½ dl Gojibær

½ dl tørret groftskåret mango

½ grofthakkede dadler

3 tsk lyst rørsukker

SÅDAN GØR DU: Rist alle gryn, flager, frø, kerner og nødder gyldne under omrøring i en stor pande sammen med honningen. Lad blandingen afkøle og bland bær og frugter i myslien sammen med lidt rørsukker. Opbevar myslien i en tætsluttende beholder.

ENERGI PR. DL: 225 kcal

2. Enkel blanding, der mætter godt

Ca. 10 dl

1 dl boghvedeflager

1 dl bygflager

3 dl grovvalsede havregryn

1,5 dl grofthakkede mandler, valnødder & græskarkerner

2 spsk rørsukker + evt.

1 spsk stødt kanel

½ dl hørfrø

2 dl lyse rosiner (evt. Sultanas)

1 dl tørrede tranebær

1 dl tørrede æbletern

SÅDAN GØR DU: Bland alle ingredienser i en stor, tætsluttende beholder.

ENERGI PR. DL: 200 kcal

Tips: Lav dobbeltportion med det samme, hvis I er flere om at spise myslien.

3. Honningristet granola

Ca. 10 dl

2 dl grovvalsede havregryn

1 dl hirseflager

1 dl speltflager

1 dl rugflager eller boghvedeflager

½ dl hørfrø

½ dl sesamfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl hasselnøddekerner

1 dl mandler

3 spsk honning

1 dl hakkede abrikoser

SÅDAN GØR DU: Bland alle ingredienserne − undtagen abrikoser − og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen ved 180° varmluft og rør et par gange i løbet af de næste 15-20 minutter, indtil alt er ristet og gyldent. Lad granolaen afkøle, vend abrikoserne i og opbevar i en tætsluttende beholder.

ENERGI PR. DL: 190 kcal