Lækre desserter med chokolade

3 skønne desserter med chokolade

Vild med chokolade? Så se lige disse tre (næsten) sunde desserter med god mørk chokolade, nødder og bær. Find din favorit her, hvor vi byder på pavlova med is & bær, chokosnack og rawbar med tørret frugt & nødder.

Desserter med chokolade til 6 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Rawbar med tørret frugt & nødder
  • 200 g friske dadler uden sten
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 dl fintvalsede havregryn
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk kakao
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 20 g ristede hasselnødder
  • 20 g tranebær
  • Overtræk:
  • 50 g mørk chokolade, 70 %
  • 1 spsk frysetørret hind- eller solbær
  • Pavlova med is & bær
  • 225 g fint rørsukker
  • 1 dl æggehvide
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk groft majsmel
  • 75 g smeltet mørk chokolade, 70 %
  • 4 kugler chokoladeis
  • 100 g blåbær
  • frisk mynte
  • Chokosnack
  • 75 g chokolade, 70 %
  • 300 g blandet tørret frugt: dadler, abrikoser, jumborosiner, tranebær og mandler
  • Pynt: 
  • 2 spsk hakket pistacienød

Sådan laver du desserter med chokolade

  1. Rawbar med tørret frugt & nødder  
  2. Sådan gør du: Kom dadlerne i en blender eller minihakker, og blend, til de samler sig til en masse. Tilsæt kokosolie, havregryn, salt, kakaopulver og krydderier. Blend videre, til massen er samlet. Hak nødder og tranebær groft, og rør dem i daddelmassen. Beklæd en form med plastfolie. Form og pres daddelmassen til en aflang firkant ca. 8 x 18 cm, og sæt koldt natten over. Skær i 6 ens stænger, pensl dem med smeltet chokolade, og drys med lidt bær.
  3. Energi pr. stk.: 230 kcal.
  4. Pavlova med is & bær
  5. Sådan gør du: Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i lidt ad gangen, til du har en tyk, blank marengsdej. Vend citron og majsmel i dejen, og rør derefter den smeltede chokolade i med let hånd.
  6. Læg bagepapir på en bageplade, drys et tyndt lag sukker på, og tegn 6 store kager i sukkeret. Fordel og bred marengsdejen ud herpå. Lav en fordybning i hver af marengskagerne med bagsiden af en ske. Bag marengsene ved 130° i 45-50 min. Sæt dem over på en bagerist, og lad dem blive helt kolde. Server med chokoladeis, blåbær og frisk mynte.
  7. Energi pr. person: 270 kcal.
  8. Chokosnack 
  9. Sådan gør du: Smelt chokoladen, rør og vend den tørrede frugt i chokoladen, og bred derefter det hele ud på et stykke bagepapir. Drys med hakket pistacie, og lad chokoladen stivne, før frugten brækkes fra hinanden.
  10. Energi pr. person: 260 kcal.