3 sunde rugbarer, du kan bage selv
Lækkersulten − eller brug for et sundt mellemmåltid? Her får du opskriften på tre sunde rugbarer, som er lavet på samme dej, men med forskelligt fyld. Mmm!
16 stk. rugbarer
Ingredienser
- Grunddej:
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 500 g Amo Fuldkornsrugbrødsblanding
- eller 500 g Rugkernebrødsblanding
- med hørfrø fra De 5 gårde
- 200 g hvedemel
- Rugbar med rosin & valnød:
- 1 portion grunddej
- 50 g hakkede valnøddekerner
- 100 g lyse rosiner
- 1 spsk stødt fennikelfrø
- Rugbar med tranebær:
- 1 portion grunddej
- 150 g tørrede tranebær
- Rugbar med choko:
- 1 portion grunddej
- 125 g hakket mørk chokolade 70%
Sådan gør du:
- Grunddej:
- Rør gæren ud i det lune vand, rør melblandingen i og derefter hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og del den i 2 portioner. Form hvert af dejstykkerne til en tyk plade 10 × 20 cm. Skær hvert af dem i 8 stykker. Sæt rugbarerne på plader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Bag dem ved 200° i 15-20 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.
- Rugbar med rosin & valnød:
- Tilbered grunddejen og ælt den med rosiner, nødder og fennikel.
- 160 kcal
- Rugbar med tranebær:
- Tilbered grunddejen og ælt den med de tørrede tranebær.
- 170 kcal
- Rugbar med choko:
- Tilbered grunddejen og ælt den med hakket chokolade.
- 180 kcal