Lækre mellemmåltider med rug

3 sunde rugbarer, du kan bage selv

Lækkersulten − eller brug for et sundt mellemmåltid? Her får du opskriften på tre sunde rugbarer, som er lavet på samme dej, men med forskelligt fyld. Mmm!

16 stk. rugbarer

Ingredienser

  • Grunddej:
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 500 g Amo Fuldkornsrugbrødsblanding
  • eller 500 g Rugkernebrødsblanding
  • med hørfrø fra De 5 gårde
  • 200 g hvedemel
  • Rugbar med rosin & valnød:
  • 1 portion grunddej
  • 50 g hakkede valnøddekerner
  • 100 g lyse rosiner
  • 1 spsk stødt fennikelfrø
  • Rugbar med tranebær:
  • 1 portion grunddej
  • 150 g tørrede tranebær
  • Rugbar med choko:
  • 1 portion grunddej
  • 125 g hakket mørk chokolade 70%

Sådan gør du:

  1. Grunddej:
  2. Rør gæren ud i det lune vand, rør melblandingen i og derefter hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og del den i 2 portioner. Form hvert af dejstykkerne til en tyk plade 10 × 20 cm. Skær hvert af dem i 8 stykker. Sæt rugbarerne på plader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Bag dem ved 200° i 15-20 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.
  3. Rugbar med rosin & valnød:
  4. Tilbered grunddejen og ælt den med rosiner, nødder og fennikel.
  5. 160 kcal
  6. Rugbar med tranebær:
  7. Tilbered grunddejen og ælt den med de tørrede tranebær.
  8. 170 kcal
  9. Rugbar med choko:
  10. Tilbered grunddejen og ælt den med hakket chokolade.
  11. 180 kcal