4 x sommerdip
1. Pistacie & agurk: God til lamme- og svinekød samt grillede grønsager.2. Skyr & purløg: God til fisk, grønsager, lyst kød og sandwich.3. Ærter & wasabi: God til al slags kød og grillet brød.4. Røget paprika: God til skaldyr og røget fisk samt rå grønsager.
4
Ingredienser
- 1. Pistacie & agurk:
- 2,5 dl yoghurt
- 1 tsk honning
- 2 fed knuste hvidløg
- salt, peber
- 1 udkernet, fintreven skoleagurk
- 1 dl gulerod
- 2 spsk hakket koriander
- 15 g hakkede pistacienødder
- 2. Skyr & purløg:
- 2 dl skyr
- 2 spsk mayo
- 2 fed knust hvidløg
- 1 tsk grovkornet dijonsennep
- 2 spsk purløg
- 1 spsk fintskåret estragon
- 1 spsk fintskåret kørvel
- salt, peber
- 3. Ærter & wasabi:
- 200 g ærter + 1 fed hvidløg
- ¾ dl fraiche 9%
- wasabi
- salt, peber
- 4. Røget paprika:
- 2 dl skyr
- 2 spsk mayo
- ½ dl tomatketchup
- 1 tsk honning
- lidt røget paprika
- salt, peber
Sådan gør du:
- 1. Pistacie & agurk:
- Rør og smag yoghurten til med honning, hvidløg samt salt og peber. Riv og knug agurken fri for væde, rør den i yoghurten sammen med gulerod, koriander og pistacienødder. Energi pr. person: 100 kcal
- 2. Skyr & purløg:
- Rør skyr og mayo sammen og smag godt til med hvidløg, sennep og kryddergrønt samt salt og peber. Energi pr. person: 100 kcal
- 3. Ærter & wasabi:
- Kog ærter og hvidløg i letsaltet vand i 2 minutter. Adryp og afkøl dem, før de blendes med fraiche og smages til med wasabi samt salt og peber.
- Energi pr. person: 100 kcal
- 4. Røget paprika:
- Rør skyr og mayo sammen og smag til med de øvrige ingredienser.
- Energi pr. person: 100 kcal