dip

4 x sommerdip

1. Pistacie & agurk: God til lamme- og svinekød samt grillede grønsager.2. Skyr & purløg: God til fisk, grønsager, lyst kød og sandwich.3. Ærter & wasabi: God til al slags kød og grillet brød.4. Røget paprika: God til skaldyr og røget fisk samt rå grønsager.

4

Ingredienser

  • 1. Pistacie & agurk:
  • 2,5 dl yoghurt
  • 1 tsk honning
  • 2 fed knuste hvidløg
  • salt, peber
  • 1 udkernet, fintreven skoleagurk
  • 1 dl gulerod
  • 2 spsk hakket koriander
  • 15 g hakkede pistacienødder 
  • 2. Skyr & purløg:
  • 2 dl skyr
  • 2 spsk mayo
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk grovkornet dijonsennep
  • 2 spsk purløg
  • 1 spsk fintskåret estragon
  • 1 spsk fintskåret kørvel
  • salt, peber
  • 3. Ærter & wasabi:
  • 200 g ærter + 1 fed hvidløg
  • ¾ dl fraiche 9%
  • wasabi
  • salt, peber
  • 4. Røget paprika:
  • 2 dl skyr
  • 2 spsk mayo
  • ½ dl tomatketchup
  • 1 tsk honning
  • lidt røget paprika
  • salt, peber

Sådan gør du:

  1. 1. Pistacie & agurk:
  2. Rør og smag yoghurten til med honning, hvidløg samt salt og peber. Riv og knug agurken fri for væde, rør den i yoghurten sammen med gulerod, koriander og pistacienødder. Energi pr. person: 100 kcal
  3. 2. Skyr & purløg:
  4. Rør skyr og mayo sammen og smag godt til med hvidløg, sennep og kryddergrønt samt salt og peber. Energi pr. person: 100 kcal
  5. 3. Ærter & wasabi:
  6. Kog ærter og hvidløg i letsaltet vand i 2 minutter. Adryp og afkøl dem, før de blendes med fraiche og smages til med wasabi samt salt og peber.
  7. Energi pr. person: 100 kcal
  8. 4. Røget paprika:
  9. Rør skyr og mayo sammen og smag til med de øvrige ingredienser.
  10. Energi pr. person: 100 kcal