7 nemme opskrifter med pasta og nudler
Pasta og nudler: Elsker du også nem mad med pasta og nudler? Her får du 7 nye favoritter, der er lette at lave.
LYNSTEGTE NUDLER
Til 4 personer
Fyld wokken med sunde sager og tryl en ret frem med masser af smag.
Tid: 20 min.
150 g ægnudler
1 spsk. olie
1 udkernet, fintsnittet rød chili
1 spsk. finthakket ingefær
300 g store rejer uden skal
1 bdt. snittede forårsløg
125 g snittede sukkerærter
2 tsk. sesamolie
salt og peber
1 potte koriander
35 g peanuts
sød chilisauce
1. Kom nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 5-6 minutter, og afdryp dem.
2. Varm olien i en wok, og rist chili og ingefær heri. Tilsæt nudler, rejer, forårsløg og sukkerærter, og steg under omrøring ved høj varme i 4-5 min.
3. Smag retten til med sesamolie, salt, peber og koriander, og server med peanuts og sød chilisauce.
LINGUINE MED KALV & SALVIE
Til 4 personer
En lækker ret, der er klar på bare 20 min. – perfekt på en travl hverdag.
Tid: 20 min.
4 kalveescaloper eller -schnitzler a ca. 125 g
4 salvieblade
salt og peber
2 spsk. olivenolie
4-5 fed finthakkede hvidløg
ca. 1 dl god, lagret balsamico
et par spsk. revet skal af ubehandlet citron
300 g linguine
½ bakke rucola
1. Kog, og afdryp pastaen, og hold den varm.
2. Bank kødet let med bagsiden af hånden, fæstn et salvieblad på hvert stykke kød, og drys salt og peber på. Varm 1 spsk. af olien i en pande, og steg kødet i 2-3 minutter på hver side. Tag det op, og hold det varmt.
3. Kom resten af olien i panden, rist hvidløgene under omrøring, tilsæt balsamico, og kog det hele kort ind under omrøring.
4. Anret kødet på varme tallerkener, hæld balsamicoskyen over, drys med citronskal, og server med pasta og rucola.
SPAGHETTI MED KIKÆRTER, TOMAT & SVINEKØD
Til 4 personer
Sund og nem hverdagsmad, som hurtigt vil blive en ny favorit.
Tid: 25 min.
300 g spaghetti
1 spsk. olivenolie, evt. citronolivenolie
3 fed finthakkede hvidløg
1-2 tørrede chilier
1 tsk. tørret merian eller oregano
250-300 g skinkeschnitzel i tynde skiver
2 dåser flåede, hakkede tomater
2 spsk. velafdryppede kapers
salt og peber
1 tsk. sukker
1 dåse velafdryppede kikærter
1 groftskåret courgette oregano
1. Kog, og afdryp pastaen, og hold den varm.
2. Varm olien i en gryde, og sauter hvidløg, chili og merian heri under omrøring. Læg kødstykkerne i, steg dem gyldne på begge sider, og tag dem op.
3. Hæld tomater og kapers i gryden, og kog saucen ved god varme i 5 minutter. Smag til med salt, peber og sukker.
4. Bland kikærter og courgette i gryden sammen med kødstykkerne, og lad det hele simre i 8-10 minutter. Smag til, og vend sauce og pasta sammen. Drys med oregano, og server omgående.
FETTUCCINE MED SAFRANCREME & KAMMUSLINGER
Til 4 personer
En enkel pastaret, som vil imponere gæsterne.
Tid: 25 min.
4 dl fløde (vælg selv, om det skal være 9 % eller 38 %)
¼ tsk. safrantråde
salt og peber
estragon eller evt. kørvel
500 g frisk fettuccine
125-150 g sukkerærter
300 g kammuslinger
2 tsk. olivenolie
2-3 snittede forårsløg
1. Hæld fløden i en gryde, lad den koge op, og tilsæt safran. Kog fløden en smule ind, og smag den godt til med salt, peber, estragon eller kørvel.
2. Kog og afdryp pastaen, og hold den varm. Blancher, og afdryp sukkerærterne.
3. Dup kammuslingerne tørre, drys salt og peber på, og steg dem i knap 1 min. på hver side på en meget varm pande i olivenolie.
4. Anret pasta og sukkerærter i dybe tallerkener, hæld saucen over, læg kammuslingerne på, og drys med lidt forårsløg og frisk estragon.
BAGT CANNELLONI
Til 4 personer
Lækre pastawraps med spinat, ricotta og parmaskinke.
Tid: 20 min. plus bagetid
8 lasagneplader (evt. friske)
Fyld:
250 g ricotta
1 æg
100 g spinatblade
60 g hakket parmaskinke
2-3 spsk. knuste valnøddekerner
salt, peber
½ tsk. reven muskatnød
Tomatsauce:
½ liter tomatsugo eller 1 dåse flåede, hakkede tomater
salt og peber
2 fed knust hvidløg
lidt reven citronskal
50 g reven parmesanost
frisk basilikum
2 tsk. citronolivenolie
1. Forkog lasagnepladerne i letsaltet vand i 5-6 minutter (hvis du ikke bruger friske). Afdryp og afkøl dem.
2. Blancher spinaten 1-2 minutter. Afdryp, knug den fri for væde, og hak den. Rør alle ingredienser til fyldet sammen, og smag til med salt, peber og muskatnød.
3. Læg lasagnepladerne fladt ud, læg fyld på, rul dem sammen, og sæt dem på sammenføjningen i et smurt, ovnfast fad.
4. Smag sugoen til med salt, peber, knust hvidløg og citronskal, og fordel saucen over cannellonierne. Drys ost på, og bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter. Drys med frisk basilikum, og server med salat dryppet med lidt citronolivenolie.
VEGETARPASTA
Til 4 personer
Tag en kødfri pastadag med marinerede, lynstegte auberginer og tomater.
Tid: ca. 25 min.
300 g pasta
2 auberginer
2 fed finthakkede hvidløg
½ dl lys vineddike
½ dl olivenolie
salt, peber
250 g cherrytomater i halve
75 g grønne oliven uden sten
en håndfuld friske krydderurter, f.eks. mynte og basilikum
1. Kog pastaen efter anvisningen, afdryp og hold den varm.
2. Skær auberginerne i store tern, og vend dem med hvidløg, hvidvinseddike, olivenolie samt salt og friskkværnet peber.
3. Varm en stor pande, og steg auberginerne under omrøring. Dryp med marinaden undervejs. Tilsæt tomaterne og steg videre, til auberginerne er møre.
4. Vend oliven samt krydderurter og pasta i saucen. Smag til med salt og peber, og server.
NUDELSUPPE MED KYLLING & SVAMPE
Til 4 personer
Skøn varm suppe krydret med citrongræs, ingefær og chili.
Tid: 30 min.
100 g sobanudler
2 fed knust hvidløg
1 udkernet fintsnittet rød chili
1 spsk. fintsnittet citrongræs
1 spsk. friskreven ingefær
1,2-1,5 liter hønsebouillon
300 g kyllingebryst
125 g svampe, f.eks. shiitake, østers- og bøgehat
2 tsk. fishsauce
2 spsk. sojasauce
limestykker
frisk mynte eller koriander
evt. sukkerærtespirer
1. Kom nudlerne i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i 4-5 minutter. Afdryp, og hold nudlerne varme.
2. Kom hvidløg, chili, citrongræs og ingefær i en gryde, hæld bouillon over, og lad det hele snurre et par minutter.
3. Skær kyllingekødet i tynde skiver, læg dem i suppen, og lad den simre videre, til kødet er mørt. Læg svampene i, og lad dem simre med ca. 1 minut, før suppen smages til med fish- og sojasauce.
4. Fordel nudlerne i suppeskåle med limestykker, hæld suppen over, og drys med koriander eller mynte samt sukkerærtespirer.
TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Taske fra RosenbergCph
► SE OGSÅ: Lær at spise østers: 6 gode opskrifter
► SE OGSÅ: 5 lækre wraps