Frugtsalat med råcreme: Sådan laver du abemad
Frugtsalat, eller abemad, som vi kaldte det i gamle dage er en let og lækker dessert, som du hurtigt kan lave. Brug årstidens frugter og server hjemmelavet råcreme eller flødeskum på toppen. Her får du en god opskrift på abemad med råcreme.
Abemad til 4 personer
Total:25 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 2 bananer (skiver)
- 1 spsk citronsaft
- 2-3 røde æbler, f.eks. pigeoner (stykker)
Råcreme:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 1/3 vaniljestang
- 1½ dl piskefløde
Sådan laver du abemad med råcreme
- Vend bananskiver sammen med citronsaft, æblestykker og vindruer. Fordel frugten i portionsglas.
- Lav råcremen lige før servering. Pisk æggeblommerne skummende med sukker og vaniljekorn. Pisk flødeskum, og vend forsigtigt med æggemassen.
- Fordel råcremen i glassene med frugtsalat.
Sådan laver du abemad med råcreme
- 1 1/2 dl piskefløde (flødeskum)
- 50 g rå ren marcipan (groft revet)
- evt. 2 spsk syltet appelsinskal (hakket)
En frugtsalat bliver ikke bedre end i højsæsonen for dansk frugt. Her får du en skøn opskrift på frugtsalat med sensommerens lækre æbler og pærer:
Du skal bruge:
- 2 sommeræbler
- 2 pærer
- 2 spsk. citronsaft
- 150 g hindbær
- 150 g blåbær
Sådan gør du:
- Skær kernehusene fra æbler og pærer. Skær frugterne ud i små stykker, og vend sammen med citronsaft.
- Bland æbler og pærer forsigtigt med hindbær og blåbær.
- Fordel i fire portionsglas.
- Servér med råcreme, vaniljecreme eller flødeskum på toppen.