Æblekage
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Koge/stegetid:
- 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 500 g madæbler (eller rabarber)
- 3 spsk sukker
- 125 g revet rugbrød
- 3 spsk sukker
- 35 g smuttede mandler
- 15 g smør
- evt. piskefløde
Sådan laver du æblekage
- Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.
- Kom dem i en gryde med 1/2 dl vand og damp dem møre under låg ca. 10 min.
- Tag låget af, tilsæt sukker og kog grøden godt igennem.
- Hæld den i en skål til afkøling.
- Bland revet rugbrød med hakkede mandler og sukker.
- Rist det gyldent på en pande med smør og hæld det ud på et stykke bagepapir til afkøling.
- Læg grøden lagvis med rugbrødsdrys i portionsglas og pynt evt. med flødeskum.