Æblepandekager med is
Skøn dessert.
(4 personer - cirka 12 stk)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 45 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnede
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- et drys fint salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 4 små æg
- 2 dl mælk
- 4 store (250 g) æbler (groftrevne)
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk sukker
- smør (til stegning)
- Tilbehør:
- vaniljeis
- små stykker frisk æble
- Pynt:
- citronmelisse
- Bland mel, bagepulver, salt og kardemommei en skål.
- Slå æggene udi skålen og piskgodt sammen,til dejen er klumpfri,og pisk gradvist mælk i.
- Vend revet æble sammenmed citronsaft og rør det i dejenmed sukker.
- Smelt lidt smør på envarm pande og kom et par skefulde dej på til hver pandekage. Steg i 3-4 min. på hver side.
- Nyd de lune æblepandekager med vaniljeis og stykker af frisk æble. Pynt medcitronmelisse.