Æblepandekager med is

Æblepandekager med is

Skøn dessert.

(4 personer - cirka 12 stk)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 45 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnede
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • et drys fint salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 4 små æg
  • 2 dl mælk
  • 4 store (250 g) æbler (groftrevne)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk sukker
  • smør (til stegning)
  • Tilbehør:
  • vaniljeis
  • små stykker frisk æble
  • Pynt:
  • citronmelisse

  1. Bland mel, bagepulver, salt og kardemommei en skål.
  2. Slå æggene udi skålen og piskgodt sammen,til dejen er klumpfri,og pisk gradvist mælk i.
  3. Vend revet æble sammenmed citronsaft og rør det i dejenmed sukker.
  4. Smelt lidt smør på envarm pande og kom et par skefulde dej på til hver pandekage. Steg i 3-4 min. på hver side.
  5. Nyd de lune æblepandekager med vaniljeis og stykker af frisk æble. Pynt medcitronmelisse.