Æblestrudel med creme

Æblestrudel med creme

Klassisk dessert med æble og creme.

(4-6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bage/kogetid: ca. 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 75 g hvedemel
  • 2-3 spsk æg (sammenpiskede)
  • ½ tsk citronsaft
  • ca. ½ dl vand (lunkent)
  • et lille drys fint salt
  • Kagecreme:
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse (maizena)
  • 2½ dl mælk (evt. halvdelen piskefløde)
  • ½ vaniljestang (kornene og stangen)
  • Tilbehør:
  • æble (tynde både)
  • Pynt:
  • citronmelisse

  1. Sigt melet og lav en fordybningi midten. Kom æg, citronsaft, vand og salt i og bland det meden gaffel. Saml den tilen blød kugle.
  2. Drys mel på bordet og ælt dejen meget grundigt, evt. pårøremaskine.
  3. Læg et stort stykke bagepapir drysset med mel på bordet og rul dejen så tynd som muligt meden kagerulle til en firkant. Lad den hvile med et viskestykke i ca. 15 min.
  4. Creme: Pisk æg og sukker sammen i en gryde. Pisk majsstivelse og mælk i sammen medvaniljekornene og den flækkede vaniljestang. Bring cremen i kog underkonstant piskning og kog i 2-3 min.
  5. Kom mel på hænderne ogstræk dejen forsigtigt, til den måler ca. 25 x25 cm.
  6. Smør cremen på ca. 2⁄3 af dejen i et jævntlag og tril sammen somtil en roulade. Bag i ca. 20 min. ved 175 grader.
  7. Servér friskbagt cremestrudelmed skiver af æble og pynt med citronmelisse.