Æblestrudel med creme
Klassisk dessert med æble og creme.
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bage/kogetid: ca. 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- 75 g hvedemel
- 2-3 spsk æg (sammenpiskede)
- ½ tsk citronsaft
- ca. ½ dl vand (lunkent)
- et lille drys fint salt
- Kagecreme:
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse (maizena)
- 2½ dl mælk (evt. halvdelen piskefløde)
- ½ vaniljestang (kornene og stangen)
- Tilbehør:
- æble (tynde både)
- Pynt:
- citronmelisse
- Sigt melet og lav en fordybningi midten. Kom æg, citronsaft, vand og salt i og bland det meden gaffel. Saml den tilen blød kugle.
- Drys mel på bordet og ælt dejen meget grundigt, evt. pårøremaskine.
- Læg et stort stykke bagepapir drysset med mel på bordet og rul dejen så tynd som muligt meden kagerulle til en firkant. Lad den hvile med et viskestykke i ca. 15 min.
- Creme: Pisk æg og sukker sammen i en gryde. Pisk majsstivelse og mælk i sammen medvaniljekornene og den flækkede vaniljestang. Bring cremen i kog underkonstant piskning og kog i 2-3 min.
- Kom mel på hænderne ogstræk dejen forsigtigt, til den måler ca. 25 x25 cm.
- Smør cremen på ca. 2⁄3 af dejen i et jævntlag og tril sammen somtil en roulade. Bag i ca. 20 min. ved 175 grader.
- Servér friskbagt cremestrudelmed skiver af æble og pynt med citronmelisse.