1 tærte

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 dl hvedemel
  • 3 spsk. vand
  • 10-12 madæbler
  • 4 spsk. rørsukker
  • 2 tsk. kanel
  • Tilbehør: flødeskum, vaniljeis el. cremefraiche

  1. Skær det kolde smør i små tern, og ælt det sammen med melet. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen. Sørg for ikke at stå for længe med smørret, det gælder om at holde det koldt. Lad dejen hvile i køleskabet ½-1 time.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle, og kom den i en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter).
  3. Skær æblerne i skiver, og læg dem tæt ved siden af hinanden oven på dejen. Drys sukker og kanel over, og bag tærten ved 200 gr. midt i ovnen, til den er lysebrun, og bunden har fået nok. Server med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.