Æbletærte med tranebær
Prøv en vaskeægte amerikansk specialitet: æbletærte med tranebær. Du kan også vælge at servere frugten i sprøde tærteskaller.
1 tærte, 8-10 personer
Ingredienser
- Tærtedej:
- 350 g hvedemel
- 1⁄2 tsk salt
- 150 g smør (koldt)
- 1 dl vand (koldt)
- Fyld:
- 1 citron (usprøjtet)
- 200 g sukker
- 4 spsk mel
- 6-8 æbler (skrællede, små tern)
- 150 g tranebær (friske eller frosne)
- 75 g tranebær (soltørrede)
- 25 g smør
- Tilbehør:
- Piskefløde, cremefraiche eller vaniljeis
- Bland mel og salt oghak det kolde smør i(brug evt. en foodprocessor).Saml hurtigtdejen med koldt vandog del den i 2 stykker.Rul den ene portionud og læg den i en dybtærteform (22-24 cm)og stil den i køleskabet.
- Rul den anden portionud, læg den på et stykkebagepapir og sæt den ikøleskabet.Tænd ovnen på 220 grader.
- Riv citronskallenfint og vend den sammenmed sukker og mel.Vend æbler og de toslags tranebær i og bredfyldet ud i tærtebunden.Fordél små smørklatterover.
- Skær den andenportion dej i strimler oglæg dem over fyldet påkryds og tværs, så dedanner et gitter. Sættærten på en bageplademed bagepapir midti ovnen i 10 min. Skruned til 180 grader og ladtærten bage yderligereca. 45 min. Stil tærten tilafkøling på en rist.
- Servérden lun eller afkøletmed flødeskum, cremefraicheeller vaniljeis.