Æbletærte med tranebær

Æbletærte med tranebær

Prøv en vaskeægte amerikansk specialitet: æbletærte med tranebær. Du kan også vælge at servere frugten i sprøde tærteskaller.

1 tærte, 8-10 personer

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 350 g hvedemel
  • 1⁄2 tsk salt
  • 150 g smør (koldt)
  • 1 dl vand (koldt)
  • Fyld:
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 200 g sukker
  • 4 spsk mel
  • 6-8 æbler (skrællede, små tern)
  • 150 g tranebær (friske eller frosne)
  • 75 g tranebær (soltørrede)
  • 25 g smør
  • Tilbehør:
  • Piskefløde, cremefraiche eller vaniljeis

  1. Bland mel og salt oghak det kolde smør i(brug evt. en foodprocessor).Saml hurtigtdejen med koldt vandog del den i 2 stykker.Rul den ene portionud og læg den i en dybtærteform (22-24 cm)og stil den i køleskabet.
  2. Rul den anden portionud, læg den på et stykkebagepapir og sæt den ikøleskabet.Tænd ovnen på 220 grader.
  3. Riv citronskallenfint og vend den sammenmed sukker og mel.Vend æbler og de toslags tranebær i og bredfyldet ud i tærtebunden.Fordél små smørklatterover.
  4. Skær den andenportion dej i strimler oglæg dem over fyldet påkryds og tværs, så dedanner et gitter. Sættærten på en bageplademed bagepapir midti ovnen i 10 min. Skruned til 180 grader og ladtærten bage yderligereca. 45 min. Stil tærten tilafkøling på en rist.
  5. Servérden lun eller afkøletmed flødeskum, cremefraicheeller vaniljeis.