Æbletærte med tvebakker
Sådan laver du en god gammeldags æbletærte - bagt med tvebakker.
(8 personer)
Ingredienser
- Dej:
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- evt. koldt vand
- 2 æggehvider
- 75 g sukker
- 8 knuste tvebakker
- 1½ tsk. mandelessens
- Desuden:
- 3 æbler
- 2 spsk citronsaft
- 4 spsk. sukker
- Tilbehør:
- flødeskum
- Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile indpakket i plastfilm 30 min. i køleskab. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) med den.
- Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, så du får en sej marengs. Kom knuste tvebakker og mandelessens i. Fordel massen i tærten. Skær æblerne i både, og vend dem i citronsaft og sukker. Fordel dem pænt i tærteformen.
- Bag tærten ca. 55 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
- Server tærten lun eller kold med flødeskum til.