Æbletrifli

Æbletrifli

4 personer

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 200 g brombær (fra frost er fint)
  • ½ dl vand
  • Creme:
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2-3 spsk. sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • 12 makroner
  • 1 dl sauterne hedvin eller æblemost
  • Pynt:
  • evt. citronmelisse

  1. Skær de uskrællede æbler i kvarter,og fjern stilk og kernehuse. Skærnu æblerne i små tern, ca. 1 x 1 cm.Kom æbletern, brombær, sukker ogvand i en gryde, og kog det sammenca. 5 min. Afkøl.
  2. Kom æg, mælk, majsstivelse,sukker og vaniljekorn i en gryde, ogpisk det jævnt. Kog cremen op, tilden bobler under omrøring. Lad denboble ca. 1 min., mens der røres heletiden. Kom cremen i en skål, og drysmed sukker. Afkøl cremen. Pisk flødentil skum, og vend den i cremen.
  3. Fordel makronerne i glas. Hældsauterne over. Kom æbleblanding ogcreme lagvist over. Lad gerne dessertentrække tildækket i køleskabet par timer. Her har vi pyntet medcitronmelisse.