Abrikoslagkage fra en læser
Vi gør opmærksom på, at dette er en læseropskrift, som ikke af afprøvet af Hendes Verdens redaktion.
Ca. 12-14 stykker
Ingredienser
- Bunden:
- 5 æg
- 180 g marcipan (kransekagemasse)
- 100 g sukker
- 1 tsk. revet citronskal
- 1 spsk. vaniljesukker
- 30 g smør
- 70 g mel
- 30 g mondamin eller kartoffelmel
- bagepapir til springformen (ca. 28 cm i diam.)
- Belægning:
- 300 g sødmælks yoghurt
- 300 g flødeyoghurt (græsk yoghurt eller cremefraiche)
- 2 store dåser abrikoser
- 1 spsk. citronsaft
- 7 blade gelatine
- 400 g abrikosmarmelade
- 125 g sukker
- 6 dl piskefløde
- mandelflager til pynt
- Ælt sukker og marcipan sammen. Æggeblommerne, revet citronskal, vanillesukker og 3 spsk. lunkent vand røres blødt med evt. håndmikseren.
- Smelt smørret (mikrobølgeovn). Pisk æggehviderne med det resterende sukker stive. Hæld dem over marcipandejen, og sigt mel og mondamin over. Tilføj smeltet smør. Vend det hele med let hånd.
- Smør springformbunden (28 cm i diam.) med margarine, og læg bagepapir på. Dejen fyldes i og stryges glat. Bag ved 150°C i 30 til 40 minutter på 2. rille.
- Når kagebunden er afkølet skæres den vandret igennem, så man har 2 bunde. En bund lægges ned i springformranden og smøres med halvdelen af den opvarmede, blendede abrikosmarmelade.
- Hæld vandet af yoghurten. Gelatinen sættes i blød i koldt vand. Hæld abrikoserne på en sigte, og gem saften. Skær halvdelen i små stykker, og tilsæt dem til yoghurten. Den anden halvdel abrikoser uddeles på kagebunden. Opløs gelatinen, og rør den i yoghurten. Pisk en ½ l fløde, og vend den i yoghurten og hæld den over bunden med abrikoserne. Læg den anden bund, som ligeledes er penslet med abrikosmarmelade, på. Lagkagen stilles køligt min. 4 timer eller natten over.
- Afdryppede abrikoser fra den anden dåse fordeles over lagkagen. ¼ l saft koges op og jævnes med kartoffelmel eller lignende og hældes over abrikoserne. Når lagkagen er afkølet, løsnes springformranden og tages af.
- Pisk resten af fløden, og smør den rundt om lagkagen, og kom de ristede mandelflager på.