Abrikostrifli med valnødder

Abrikostrifli med valnødder

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Udblødning: 6 timer
  • Koge/stege/bagetid: 30 min
  • Ikke fryse-egnet
  • Abrikosfyld:
  • 300 g tørrede abrikoser
  • ½ l vand
  • 1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
  • 75 g sukker
  • Valnøddekage:
  • 2 æg (store)
  • 50 g rørsukker
  • 50 g valnødder (finthakkede)
  • 50 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • evt. likør
  • Topping:
  • 50 g sukker
  • 50 g valnødder
  • Creme:
  • 2 blade husblas
  • 1½ æggehvide (pasteuriseret)
  • 2 spsk sukker
  • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 3 spsk sukker
  • 1 stang vanilje
  • 250 g mascarpone (italiensk flødeost ellerflødeost naturel)

  1. Overhæld abrikoserne med vand og lad dem trække i 6-24 timer. Kom abrikoser og udblødningsvand i en gryde med citronskal og -saft. Lad abrikoserne simre møre (ca. 20 min.). Smag til med sukker og lad dem afkøle. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukker til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Bland valnødderne med mel og salt. Vend blandingen i æggene, fyld dejen i en smurt form og bag kagen i ca. 25 min. Vend den ud på en rist til afkøling.
  3. Smelt sukker til gylden karamel på en pande og vend nødderne i. Hæld det straks ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  4. Udblød husblas i koldt vand. Knug vandet af og smelt den over vandbad.
  5. Pisk æggehvider og sukker til blød marengs.
  6. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en tyk creme (5 min. med en håndmikser). Vend flødeost i æggeblommecremen og tilsæt husblas i en tynd stråle. Vend marengsmassen i cremen. Skær kagen i tern/skiver og fordél halvdelen i bunden af en glasskål. Stænk evt. med likør og fordél halvdelen af abrikoserne over kagen. Gentag med resten af kagen og abrikoserne.
  7. Fordél vaniljecremen ovenpå og sæt desserten koldt. Drys med hakket nøddekaramel ved servering.