Æblebradepandekage med flødeostglasur

Æblebradepandekage med flødeostglasur

Der er masser af æbler i denne dejlige og saftige kage – og på toppen er der er let og cremet glasur lavet af flødeost og flormelis. Den skønne æblekage er nem at tage med til kagesultne kolleger eller fx. klassens time og vil selvfølgelig også gøre sig godt på kagebordet derhjemme. Her får du opskriften på den lækre æblekage med cream cheese topping:

1 kage

Total:45 minutter

Kage:

  • 3 æg str. L
  • 250 g sukker
  • 100 g farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 125 g smeltet smør
  • 1¼ dl koldpresset olie (f.eks. solsikke eller raps)
  • 275 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. salt
  • ¾-1 kg æbler
  • 1 spsk. citronsaft
  • 100 g valnøddekerner
  • 125 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • 75 g blødt smør
  • evt. 50 g valnøddekerner

Sådan gør du:

  1. Kage: Pisk æg, sukker, farin, vaniljesukker, smeltet smør og olie sammen i en skål.
  2. Sigt mel, bagepulver og kanel sammen, og tilsæt salt. Bland det i de våde ingredienser.
  3. Skræl og udkern æblerne, skær dem i små stykker, og vend dem med citronsaft. Hak valnødderne groft.
  4. Bland æbler og valnødder i dejen, og bred den ud i en bradepande (22 x 30 cm) foret med bagepapir eller smurt med smør.
  5. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt formen til afkøling på en rist.
  6. Tag kagen ud af formen efter 20-30 min.
  7. Glasur: Pisk flødeost, sigtet flormelis og vanilje tykt og cremet, og pisk blødt smør i lidt ad gangen.
  8. Smør glasuren over den afkølede kage, og pynt evt. med hakkede, ristede valnøddekerner.
  9. Skær kagen i kvadratiske eller aflange stykker.

Tip:

Opbevar kagen i køleskab, men tag den ud 30 min. før servering.