Æblekage med mandler

Æblekage med mandler

Æblekage er altid et sikkert hit! Prøv denne version med mandler og servér med brombær og flødeskum.

10 personer

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 100 g franskbrødskrumme
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk. bagepulver
  • 400 g syrlige æbler, urenset vægt
  • 50 g sukker
  • 30 g smeltet smør
  • flødeskum og brombær

Sådan gør du:

  1. Hak mandlerne med brødkrummerne i en foodprocessor.
  2. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt.
  3. Vend brødkrumme og mandler i. Rør smør, fløde og bagepulver i. Hæld dejen i et smurt ovnfast fad ca. 20x30 cm.
  4. Skræl æblerne, og skær dem i både. Læg dem taglagt over dejen. Drys sukkeret over.
  5. Hæld smeltet smør over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.