Æblekage med mandler
Æblekage er altid et sikkert hit! Prøv denne version med mandler og servér med brombær og flødeskum.
10 personer
Ingredienser
- 100 g mandler
- 100 g franskbrødskrumme
- 3 æg
- 150 g sukker
- 75 g smeltet smør
- 1 dl fløde
- 1 tsk. bagepulver
- 400 g syrlige æbler, urenset vægt
- 50 g sukker
- 30 g smeltet smør
- flødeskum og brombær
Sådan gør du:
- Hak mandlerne med brødkrummerne i en foodprocessor.
- Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt.
- Vend brødkrumme og mandler i. Rør smør, fløde og bagepulver i. Hæld dejen i et smurt ovnfast fad ca. 20x30 cm.
- Skræl æblerne, og skær dem i både. Læg dem taglagt over dejen. Drys sukkeret over.
- Hæld smeltet smør over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.