Æblepie med kanelsnegle

Æblepie med kanelsnegle

Hvis en æbletærte og en kanelsnegl fik et barn, ville denne vidunderlige kage være resultatet. Tærtedej, kanelremonce og saftigt æblefyld – det perfekte match.

1 tærte, 10-12 stykker

Total:55 minutter

Dej:

  • 450 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • ½ tsk. salt
  • 225 g koldt smør
  • 1 æg
  • ½ dl iskoldt vand
  • 125 g farin
  • 75 g blødt smør
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. mel
  • 1½ kg madæbler (1 kg både)
  • 150 g sukker
  • 3 spsk. mel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 æg til pensling
  • cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  1. Dej:
  2. Bland mel, flormelis og salt, og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse – brug evt. en foodprocessor.
  3. Tilsæt sammenpisket æg og iskoldt vand, og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind, og lad den hvile i køleskab i 30-60 min.
  4. Remonce:
  5. Rør remoncen sammen – evt. over et varmt vandbad.
  6. Fyld:
  7. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Bland sukker, mel og kanel sammen, og vend det grundigt med æblerne.
  8. Kanelsnegle:
  9. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til rektangler (ca. 30x35 cm). Smør remoncen på dejen, og rul tæt sammen som roulader. Sæt dem i køleskab i 30 min. Skær rouladerne i 1 cm tykke skiver.
  10. Tærtebund og låg:
  11. Læg de små snegle tæt sammen på 2 stykker bagepapir, så de danner 2 cirkler. Læg bagepapir ovenpå, og rul forsigtigt dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
  12. Tærte:
  13. Læg et lag kanelsnegledej i bunden af et tærtefad/pieform (26-28 cm), og pensl dejen med sammenpisket æg. Hæld æblefyldet i, læg et lag kanelsnegledej ovenpå, og tryk dejen sammen kanten rundt. Fjern overskydende dej i kanten.
  14. Pensl overfladen med sammenpisket æg, lav 4-6 rids, så luften kan slippe ud, og bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min.
  15. Lad tærten køle af i formen, og servér den lun eller afkølet (ikke køleskabskold) med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Tip

Pres overskydende dej sammen, og form det til en pølse. Sæt den koldt, skær i ½ cm tykke skiver, og bag som småkager ved 175 grader i ca. 12 min.