Sjov forret: Hjemmelavede æbleskiver - med serranoskinke og timian
Æbleskiver hører i den grad julen til. Vi har dog givet favoritten et lille, lækkert tvist, så den her er i en saltet udgave – brug den fx på julefrokostbordet eller som en sjov forret med en overraskelse.
4 personer
Total:45 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
- Dej:
- 3 æggeblommer
- 4 dl kærnemælk
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- ½ citron, fintrevet citronskal
- 3 spsk. rapsolie
- 3 stiftpiskede æggehvider
- Fyld:
- 1 bananskalotteløg
- 100 g serranoskinke
- 25 g smør
- 2 stilke timian
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Dej: Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen. Rør mel, salt, natron og reven citronskal i. Tilsæt olien, og lad dejen hvile ca. 30 min.
- Fyld: Pil og skær løget i fine terninger. Skær serranoskinke i små terninger. Varm en pande med smør og steg forsigtigt løg og skinken af. Tilsæt timian, og krydr med salt og peber. Stil til side.
- Vend de piskede æggehvider i dejen, og hæld den i en kande. Opvarm æbleskivepanden, og hæld lidt olie i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej. Når dejen har sat sig, kom 1 skefuld fyld i.
- Steg videre, hæld mere dej på, og vend æbleskiverne ¼ omgang, bliv ved med at vende dem rundt, til de er gennembagte.