Hjemmelavede æbleskiver - med serranoskinke og timian

Sjov forret: Hjemmelavede æbleskiver - med serranoskinke og timian

Æbleskiver hører i den grad julen til. Vi har dog givet favoritten et lille, lækkert tvist, så den her er i en saltet udgave – brug den fx på julefrokostbordet eller som en sjov forret med en overraskelse.

4 personer

Total:45 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

  • Dej:
  • 3 æggeblommer
  • 4 dl kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • ½ citron, fintrevet citronskal
  • 3 spsk. rapsolie
  • 3 stiftpiskede æggehvider
  • Fyld:
  • 1 bananskalotteløg
  • 100 g serranoskinke
  • 25 g smør
  • 2 stilke timian
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Dej: Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen. Rør mel, salt, natron og reven citronskal i. Tilsæt olien, og lad dejen hvile ca. 30 min.
  2. Fyld: Pil og skær løget i fine terninger. Skær serranoskinke i små terninger. Varm en pande med smør og steg forsigtigt løg og skinken af. Tilsæt timian, og krydr med salt og peber. Stil til side.
  3. Vend de piskede æggehvider i dejen, og hæld den i en kande. Opvarm æbleskivepanden, og hæld lidt olie i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej. Når dejen har sat sig, kom 1 skefuld fyld i.
  4. Steg videre, hæld mere dej på, og vend æbleskiverne ¼ omgang, bliv ved med at vende dem rundt, til de er gennembagte.