Airfryer kylling

Lækker helstegt kylling i airfryer

Kogebogsforfatter Trude Eide Straume elsker kylling, og da hun skulle skrive sin kogebog om airfry, ville det ikke have været en rigtig en af slagsen uden denne opskrift, mener hun.

2

Total:1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1 hel, fersk kylling
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 1,5 tsk løgpulver

Sådan gør du

  1. Forvarm airfryeren til 175 grader. Dup kyllingen tør med køkken-rulle, og tjek at der er plads til den i din airfryer. Er det sådan, at bagbenene stikker for højt op, kan du binde dem sammen med bomuldstråd og presse dem lidt ned.
  2. Bland krydderierne og strø dem over hele kyllingen. Steg den med brystet nedad de første 30 minutter. Derefter vendes kyllingen forsigtigt og steges i yderligere 30 minutter. Brug eventuelt et stegetermometer, som stikkes i den tykkeste del af kyllingen. Kernetemperaturen bør være mindst 68 grader.
  3. Lad kyllingen hvile i mindst 10 minutter, før du deler den.