Rombanan bananasplit

Airfry-dessert for voksne: Rombanan

Bananasplit for de voksne fra bogen 'Airfryer-Kogebogen' af Peter Friehling. God, kraftig romsmag, sødme fra bananerne, knas fra mandlerne og bitterhed fra chokoladen. Det bliver ikke bedre.

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 8 tsk. god brun rom
  • 8 tsk. brun farin
  • 8 spsk. smør
  • 1 dl fløde
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Skær bananerne op på indersiden af krumningen til midt i bananen. 
  2. Fyld rom, brun farin og smør ned i snittet. Hak mandlerne, og drys også disse ned i snittet. 
  3. Tilbered bananerne med snittet opad i først 10 minutter ved 160 grader og derefter i 5 minutter ved 200 grader.
  4. Pisk flødet til flødeskum, og hak chokoladen i mindre stykker. Pynt bananerne med flødeskum og hakket chokolade.
  5. Opskriften er fra Peter Friehlings bog 'Airfryer-kogebogen', der er udgivet hos forlaget Turbine: