Amerikansk Angel-Food-kage

Amerikansk Angel-Food-kage

En skøn og luftig AngelFood Cake, bagt medæggehvider.

1 kage - ca. 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 40 min.
  • Fryse-egnet
  • 150 g sigtet flormelis
  • 150 g hvedemel
  • 3½ dl æggehvider – ca. 10 stk.
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 knsp salt
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Pynt: 25-50 g flormelis

  1. Tænd ovnen på 175grader. Sigt flormelisog mel sammen i enskål. Pisk æggehviderneskummende og tilsætcitronsaft og salt. Pisk, tilhviderne bliver stive, ogpisk så sukkeret i – lidtad gangen – til massenbliver som marengs.
  2. Piskvaniljesukkeret i og vendså melblandingen i lidtad gangen. Det skal gøresforsigtigt, så luften ikkeslås ud af marengsmassen.
  3. Hæld dejen i en højrandform eller springformsmurt med olie ogbag kagen ca. 40 min.Tjek med en tandstikker,om kagen er gennembagt.Vend formen udpå en rist og lad kagenafkøle i formen.
  4. Løsnkagen med en lille knivog tag den ud af formen.Pynt kagen med sigtet flormelis.
  5. Pr. person:791 kJ/188 kcalProtein: 4 gFedt: 0 gKulhydrat: 44 gFibre: 1 g