Amerikansk Angel-Food-kage
En skøn og luftig AngelFood Cake, bagt medæggehvider.
1 kage - ca. 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 40 min.
- Fryse-egnet
- 150 g sigtet flormelis
- 150 g hvedemel
- 3½ dl æggehvider – ca. 10 stk.
- 1 spsk citronsaft
- 1 knsp salt
- 200 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- Pynt: 25-50 g flormelis
- Tænd ovnen på 175grader. Sigt flormelisog mel sammen i enskål. Pisk æggehviderneskummende og tilsætcitronsaft og salt. Pisk, tilhviderne bliver stive, ogpisk så sukkeret i – lidtad gangen – til massenbliver som marengs.
- Piskvaniljesukkeret i og vendså melblandingen i lidtad gangen. Det skal gøresforsigtigt, så luften ikkeslås ud af marengsmassen.
- Hæld dejen i en højrandform eller springformsmurt med olie ogbag kagen ca. 40 min.Tjek med en tandstikker,om kagen er gennembagt.Vend formen udpå en rist og lad kagenafkøle i formen.
- Løsnkagen med en lille knivog tag den ud af formen.Pynt kagen med sigtet flormelis.
- Pr. person:791 kJ/188 kcalProtein: 4 gFedt: 0 gKulhydrat: 44 gFibre: 1 g