Ananas bagt med marengs

Ananas bagt med marengs

Lækker dessert med frisk syrlig ananas og lækker sprød marengs.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 ananas (skrællet, i mindre stykker)
  • 75 g mandler (smuttede)
  • Marengs:
  • 3 æggehvider
  • 1 tsk citronsaft
  • 175 g flormelis
  • Drys: ca. 1 spsk flormelis
  • Pynt: frisk mynte

  1. Læg ananasstykkerne i et ovnfast fad i et jævnt lag og drys med mandler.
  2. Marengs: Pisk æggehviderne, citronsaftenog flormelisseni en skål over kogende vand. Pisk kraftigt, til æggemassen er ca. 65grader. Tag æggemassenaf varmen og pisk den kold og cremet med en elpisker.
  3. Smør marengsen i et jævnt lag hen over frugten og drys med flormelis igennem en si.
  4. Sætfadet i ovnen under en varm grill et øjeblik, til marengsen er lysebrun på overfladen. Dessertenserveres med det samme.