Ananas-cupcakes
Det tager lidt tid at pynte de lækre muffins, men smagen er i top og så er da søde ...
ca. 24 stk.
Total:1 time
Ingredienser
- Dej:
- 1 dåse ananas (350 g drænet vægt)
- 115 g blødt smør
- 225 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 225 g hvedemel (gerne kagemel)
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- Frosting:
- 125 g blødt smør
- 250 g flormelis
- 125 g flødeost naturel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2-3 dråber gul farve
- Endvidere:
- 48 mini- papirforme
- 1 minimuffinpande med 12 huller
- evt. 2 spsk. kakaonibs
- evt. 75 g grøn marcipan
Sådan gør du
- Dryp ananassen godt af i en sigte, og blend den til mos.
- Pisk smør og sukker cremet i 3-5 min., og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk godt imellem hvert æg. Pisk vaniljesukker i.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Rør det i dejen skiftevis med ananasmosen. Pisk derefter dejen igennem i 30 sekunder.
- Sæt papirforme i minimuffinpanden, og fyld dem ca. ¾ med dej. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i 12-15 min.
- Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og vend dem ud på en rist. Læg nye papirforme i panden, og fyld og bag som beskrevet. Fortsæt, til al dejen er brugt (ca. 48 muffins i alt).
Sådan gør du
- Pisk smørret blødt med en håndmikser i 2 min. Tilsæt vaniljesukker, og pisk flormelissen i lidt ad gangen ved lav hastighed.
- Tilsæt flødeost, og pisk kun, til det akkurat er blandet. Pisk gul farve i, og sæt frostingen i køleskab i 30 min.
- Smør halvdelen af kagerne med lidt frosting. Tag papirformene af de resterende kager, og sæt dem omvendt ovenpå.
- Smør de dobbelte kager med frosting, og sæt dem i køleskab i 30 min.
- Dup dem med en lille palet eller kniv, så de får små toppe, og pynt evt. med små kakaonibs og aflange blade af grøn marcipan.