Andebryst med æble-bønne-salat

Andebryst med æble-bønne-salat

(4 pers.)

Ingredienser

  • 2 andebryster, ca. 300 g i alt
  • 4 spsk. teriyakisauce el. sojasauce
  • salt, peber
  • Æble-bønne-salat:
  • 3 æbler
  • 300 g grønne bønner
  • 100 g spæd spinat el. rucolasalat
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 25 g mandelflager el. -splitter

  1. Snit andebrystskindet. Vend andebrysterne i teriyakisauce. Krydr kød og skind med salt og peber. Læg andebrysterne på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 25 min. Lad kødet trække ca. 15 min. Skær kødet i tynde skrå skiver.
  2. Skær æblerne i tynde både. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand ca. 6 min. Afdryp dem i en sigte. Skyl og afdryp spinaten godt.
  3. Pisk sennep, olie og æbleeddike sammen, og krydr med salt og peber. Vend spinat, bønner og æbler i. Fordel salaten på et fad. Rist mandelflagerne på en tør pande, og drys dem over. Server salaten til andebrysterne.