and med rådkål

Andebryst & rødkålssalat

Få opskriften på en orginal juleklassiker

4

Ingredienser

  • 2 små berberiandebryster a 200 g
  • salt, peber
  • 1 tsk five spice-krydderi
  • Rød kålssalat:
  • 1 dl rosiner
  • ¼ dl god, lagret balsamico, gerne med kirsebær, figen eller blodappelsin ½-¾ liter fintsnittet rødkål
  • 250 g groftreven rødbede
  • 1 lille fintsnittet rødløg
  • 1-2 udkernede aromatiske pærer i både
  • 200 g friske brombær
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • frisk rosmarin
  • 300 g ristet rugbrød

Sådan gør du:

  1. Rids andebrysternes skindside og krydr med salt, peber og five spice. Steg dem på en tør, varm pande på hver side i 7-8 min., og lad dem derefter trække tildækket. Kom rosinerne i et glas, hæld balsamico over og lad dem trække så længe som muligt. Bland alle ingredienser til salaten og smag til med olivenolie, salt, peber og rosmarin. Skær andebrysterne i skiver og server med salat og ristet rugbrød.
  2. Energi pr. person: 540 kcal, fedt 25%, protein 18%, kulhydrat 57%