Anderillettes med råsyltede rødbeder
Anderillettes er et hit på ethvert julefrokostbord. Den kan laves i god tid og smager skønti selskab med rødbeder, cornichoner og ristet brød.
8
Ingredienser
- 4 andelår
- 2 spsk salt
- ½ tsk rørsukker
- lidt frisk kværnet peber
- 1 laurbærblad
- 4 kviste timian
- 2½ dl andefedt
- vand eller andebouillon, så det dækker lårene
- 1 æble
- 250 g rødbeder
- 3 spsk flydende honning
- 4 spsk balsamico
- salt og peber
- 10 cornichoner skåret i mindre stykker på langs
- Tilbehør:
- Ristet brød.
Sådan gør du
- 8 personer til forret eller som ret til julefrokost.
- Gnid andelårene ind i salt og rørsukker, og krydr dem med sort peber. Læg dem i en skål, og lad dem stå og salte i køleskabet i 6-8 timer.
- Læg andelårene i et ovnfast fad, og kom laurbær og timian herved samt andefedt og bouillon, så kun den øverste tredjedel af lårene er ”udækkede”. Sæt fadet i ovnen 3 timer ved 150 grader, indtil andelårene er supermøre.
- Lad andelårene afkøle en smule, pluk kødet fra, og kassér skind og ben. Pluk kødet i mindre stykker.
- Tag andefedtet fra med en ske, og opbevar bouillon og fedt hver for sig i 2 skåle. Skær æblet i små tern. Opvarm 1 dl af andefedt med friskkværnet peber og æblestykkerne, og lad det simre 5 minutter. Rør det plukkede andekød sammen med det krydrede andefedt og 1½-2 dl bouillon. Fyld anderilletten i glas, og pres det godt sammen, og hæld en smule andefedt på toppen. Sæt låg på glasset, og opbevar det i køleskabet.
- Skræl rødbederne, og skær dem i små tern, eller riv dem på den grove side af rivejernet. Krydr med salt, peber, honning og balsamico.
PRØV OGSÅ: Salat med andebryst