En skøn pizzadessert med mandel, chokoladeganache og whisky

Anderledes nytårsdessert: Whiskypizza

Så er der gode nyheder til alle os, der elsker pizza. Og chokolade. Og whisky…

For selvom det måske ikke står lige for at blande de tre ingredienser sammen, så er det ikke desto mindre, hvad den irske whiskey-producent Tullamore D.E.W har gjort. I samarbejde med en kendt, svensk restaurant har Tullamore D.E.W. udviklet nytårsdesserten, der vil få gæsterne til at kigge en ekstra gang på tallerkenen, nemlig en skøn pizzadessert med mandel, chokoladeganache og whisky.

Opskriftsudviklerne kalder den ’pizza med stil’ – og vil du gøre dem kunsten efter og slutte en festlig middag af med en whisky-pizza, så får du opskriften her:

Sådan laver du en whisky-pizza

(opskriften er til 4 pizzaer)

Pizzadej:

0,5 kg mel

3,5 dl koldt vand

0,5 g gær til saltdejen

14 g olivenolie 15 g salt

Chokoladeganache:

200 g mælkechokolade

200 g fløde

80 finthakkede mandler (blendet til mandelcreme)

Topping:

Mandelflager

Chilipulver

Nogle stænk eller sprøjt med Tullamore D.E.W.

Sådan gør du:

Dej:

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt 4/5 af melet og rør godt sammen i præcis syv minutter.
  2. Tilsæt den resterende mængde mel, ælt herefter dejen i otte minutter og tilsæt saltet.
  3. Tilsæt langsomt olivenolie, så der ikke dannes klumper. Arbejd nu dejen sammen, indtil den bliver 22 grader varm.
  4. Lad dejen hvile i fire timer, før du inddeler den i fire dele.
  5. Du kan også med fordel lave dejen dagen før og lade den hvile i køleskabet natten over, så skal den blot tages ud lidt før brug, så den kan opnå stuetemperatur, inden du begynder at rulle den ud.

Chokoladeganache:

  1. Varm fløden op, så den næsten koger.
  2. Fjern fra varmen og tilsæt chokolade samt mandelblanding.
  3. Rør med en spartel, så chokoladen og mandelblandingen opløses.

Pizzaen:

  1. Lad ovnen varme op til 250 grader med bagepladen i, så den bliver varm.
  2. Form dejen i tynde og runde pizzaunderlag. Tilsæt et tyndt lag chokoladeganache.
  3. Sæt pizzaen i ovnen på den varme plade, og bag indtil den er færdig - ca. 5 minutter.
  4. Fjern pizzaen fra ovnen, drys med mandelflager og tilsæt lidt chili-pulver.
  5. Spray/dryp med Tullamore D.E.W. umiddelbart før servering.
whisky-pizza-txt.jpg