Antiinflammatorisk kost: Valnøddeboller med nøddechokolade

Antiinflammatorisk kost: Valnøddeboller med nøddechokolade

Prøv de lækre valnøddeboller der er fyldt med fordøjelsesfremmende kostfibre og antiinflammatoriske fedtstoffer fra kerner og frø.

ca. 20 stk.

Valnøddeboller

  • 2 l koldt vand
  • 8 g gær
  • 300 g valnødder
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk salt
  • 100 g hørfrø
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g sesamfrø
  • 1 kg ølandshvede
  • 500 g groft mel (evt. chufa)
  • 1 dl vand
  • 100 g dadler (uden sten)
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 3 spsk kakao

Valnøddeboller:

  1. Hæld vand i en skål og rør gæren ud. Hak valnødderne, tilsæt dem og de øvrige ingredienser og rør rundt. Benyt gerne en røremaskine, hvis du har en.
  2. Dejen skal ikke æltes med hænderne, da den er våd. Lad dejen hæve i skålen med et fugtigt klæde over på køkkenbordet i et døgns tid.

Næste dag:

  1. Fordel gode klatter af den bløde, klistrede dej på en bageplade med bagepapir.
  2. Sæt pladen i en kold ovn sat på 180 grader og bag i ca. 30-40 minutter, alt efter hvilken type ovn du har. Hold derfor øje med bollerne. De skal være flot gyldne.

Nøddechokocreme:

  1. Bring vandet i kog. Kom det derefter i en blender og tilsæt dadler, hasselnødder, mandler og kakao. Kør det hele til en helt cremet konsistens.
  2. Kom chokocremen i en lukket beholder eller et glas og opbevar den på køl. Den kan holde sig i en uges tid. Smør 2 boller med lækker nøddechokocreme og anret på to tallerkener.

Valnøddeboller og nøddechokocreme

Valnøddeboller

Lav bollerne med et minimum af gær og lad dem gerne hæve mindst 24 timer. På den måde får du en mere velsmagende og naturligt hævet bolle, som ikke laver samme ballade i maven som hurtigt hævet brød. Opskriften er til en stor portion, så du kan fryse bollerne, der er tilovers.

Nøddechokocreme

Denne creme er superlækker og propfyldt med fedtstoffer, kostfibre og antioxidanter. Den er sød og skal ikke spises hver dag. Nyd den til gengæld for fuld udblæsning på din bolle.