Antiinflammatorisk kost: Valnøddeboller med nøddechokolade
Prøv de lækre valnøddeboller der er fyldt med fordøjelsesfremmende kostfibre og antiinflammatoriske fedtstoffer fra kerner og frø.
ca. 20 stk.
Valnøddeboller
- 2 l koldt vand
- 8 g gær
- 300 g valnødder
- 1 spsk honning
- 3 spsk salt
- 100 g hørfrø
- 100 g solsikkekerner
- 100 g sesamfrø
- 1 kg ølandshvede
- 500 g groft mel (evt. chufa)
- 1 dl vand
- 100 g dadler (uden sten)
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 3 spsk kakao
Valnøddeboller:
- Hæld vand i en skål og rør gæren ud. Hak valnødderne, tilsæt dem og de øvrige ingredienser og rør rundt. Benyt gerne en røremaskine, hvis du har en.
- Dejen skal ikke æltes med hænderne, da den er våd. Lad dejen hæve i skålen med et fugtigt klæde over på køkkenbordet i et døgns tid.
Næste dag:
- Fordel gode klatter af den bløde, klistrede dej på en bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen i en kold ovn sat på 180 grader og bag i ca. 30-40 minutter, alt efter hvilken type ovn du har. Hold derfor øje med bollerne. De skal være flot gyldne.
Nøddechokocreme:
- Bring vandet i kog. Kom det derefter i en blender og tilsæt dadler, hasselnødder, mandler og kakao. Kør det hele til en helt cremet konsistens.
- Kom chokocremen i en lukket beholder eller et glas og opbevar den på køl. Den kan holde sig i en uges tid. Smør 2 boller med lækker nøddechokocreme og anret på to tallerkener.