Appelsincheesecake med Oreobund
Super lækker cheesecake med appelsin. Til bunden har vi brugt de populære Oreo-kiks. Mums!
Cheesecake til 8 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- Bund:
- 150 g Oreokiks
- 75 g blødt smør
- Fyld:
- 450 g flødeost
- 250 g mascarpone eller cremefraiche 18% eller 38%
- 150 g sukker
- 2 tsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
- korn af 1 stang vanilje
- 3 æg
- ½ dl appelsinsaft
- Appelsinsauce:
- 1 dl sukker
- 1 dl appelsinsaft
- 2 tsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
- 1 tsk. majsstivelse
- ½ dl vand
- 25 g smør
Sådan laver du cheesecake med appelsin og oreobund
- Miks kiks og smør sammen i en foodprocessor. Smør en brødform på ca. 1½ liter.
- Kom kiksemassen i bunden, og pres den sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
- Rør flødeost og mascarpone med sukker, appelsinskal og vaniljekorn. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmikser. Rør appelsinsaften i.
- Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 75 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og stil den tildækket i køleskab 4-5 timer eller evt. natten over.
- Tag kagen ud af formen. Du kan evt. dyppe formen i meget varmt vand, så slipper den lettere. Løsn evt. også kanterne med en kniv. Skær kagen i skiver.
- Smelt sukker, appelsinsaft og -skal sammen i en lille gryde. Udrør majsstivelsen i vandet, og rør det i. Kog kort op.
- Tag gryden fra varmen, og pisk smørret i lidt ad gangen. Afkøl appelsinsaucen, og server den til kagen.
- TIP: Vil du hellere have en rund kage, så brug en letsmurt springform 22 cm i diameter, som du forer med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først får du bagepapiret til at sidde fast.
PRØV OGSÅ:Små cheesecakes