Appelsin/havregrynskager

Appelsin/havregrynskager

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Bagetid:
  • 12 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 30 stk.)
  • 100 g smør
  • 100 g farin
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 100-125 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 100 g havregryn
  • 50 g soltørrede tranebær eller rosiner

  1. Pisk blødt smør cremet med farin og sukker.
  2. Pisk ægget i. Tilsæt vanilje og fintrevet appelsinskal.
  3. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
  4. Tilsæt tranebær eller rosiner og sæt dejen med skeer (eller tril den til kugler) på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne ved 175 grader i 10-12 min. og lad dem afkøle på en rist.
  6. Opbevar i en kagedåse.