Appelsin/havregrynskager
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Bagetid:
- 12 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 30 stk.)
- 100 g smør
- 100 g farin
- 50 g sukker
- 1 æg
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 usprøjtet appelsin
- 100-125 g hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk stødt kanel
- 100 g havregryn
- 50 g soltørrede tranebær eller rosiner
- Pisk blødt smør cremet med farin og sukker.
- Pisk ægget i. Tilsæt vanilje og fintrevet appelsinskal.
- Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
- Tilsæt tranebær eller rosiner og sæt dejen med skeer (eller tril den til kugler) på bageplader med bagepapir.
- Bag kagerne ved 175 grader i 10-12 min. og lad dem afkøle på en rist.
- Opbevar i en kagedåse.