Få Emil fra Bagedystens opskrift på appelsinlagkage med cashewnødder og karamel
Denne lagkage er perfekt til enhver festlig lejlighed. Lav den i god tid, og frys den ned, så den er klar, når gæsterne kommer.
10 personer
Cashewnøddebund
- 100 g cashewnødder
- 100 g sukker
- 50 g æggehvider
- 1 nip salt
- 1 dl fløde
- 200 g karamelliseret hvid chokolade, finthakket
- 2 nip salt
- 5 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 2 appelsiner, saft og skal heraf
- 2 citroner, saft og skal heraf
- 4 dl fløde
- 1,5 dl græsk yoghurt
- ananaskirsebær
- spiselige blomster
- frysetørret passionsfrugt
- kagering, diam. 14 cm kagering, diam. 18 cm kageplast
Cashewnøddebund:
- Hak cashewnødderne fint, og pisk alle ingredienserne grundigt sammen til en skummende masse.
- Put dejen i en smurt kagering (diam. 14 cm) ved 175 grader varmluft i 25 minutter. Lad den herefter køle helt af.
Chokoladeganache:
- Bring fløden til kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør forsigtigt i skålen, til massen samler sig uden klumper. Smag til med salt.
- Fordel ganachen oven på den afkølede bund i en kagering på 14 cm med kageplast i siden. Stil den herefter på frost, til den er helt frossen.
Appelsinmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand. Skær vaniljestangen over, og skrab kornene ud. Fordel dem i lidt af sukkeret.
- Bring vanilje, sukker, appelsinsaft og -skal samt citronsaft og -skal til kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og smelt den i saften.
- Lad herefter massen køle af i køleskabet, til den er håndvarm.
- Pisk imens fløden til let skum, og vend yoghurten i den. Vend forsigtigt saften i fløden over et par omgange.
Samling:
- Befri bunden og ganachen fra kageringen og plasten. Placer bund med ganache i en kagering med diameter på 18 cm med kageplast i siderne, og hæld moussen over kagen.
- Stil kagen på frost/køl, til den har sat sig helt.
- Befri forsigtigt kagen fra kageringen og plasten, når den har sat sig helt.
- Pynt kagen med ananaskirsebær, spiselige blomster og frysetørret passionsfrugt.