Appelsinmarmelade
Lav din egen lækre hjemmelavede appelsinmarmelade med denne opskrift.
2-3 glas
Ingredienser
- 750 g appelsiner
- lidt vand til kogning af appelsinskallen
- 750 g sukker, gerne lyst rørsukker
- 4½ dl vand
- Skyl og tør appelsinerne. Skær tyndestrimler af appelsinskallen uden at tage formeget af den hvide med. Kog strimlerneca. ½ time i lidt vand under låg, til de erbløde. Afdryp dem i en sigte.
- Fjern appelsinkerner og alt det hvidefra appelsinkødet, og skær det i små tern.Gem saften. Kog sukker og vand sammeni en gryde, til sukkeret er opløst. Tilsætappelsinskal, appelsinkød og -saft. Kogmarmeladen ca. 40 min., til den løber langsomtaf en ske. Skum marmeladen af.
- Kom marmeladen på rene og skoldedeglas. Luk glassene til.Opbevar marmeladen mørkt og køligt,gerne i køleskabet.