Appelsinsorbet

Appelsinsorbet

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Frysetid:
  • 2-3 timer
  • (6 personer)
  • 4 dl vand
  • 125+50 g sukker
  • revet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • saft af 2 appelsiner
  • 3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)

  1. Bland vand og 125 g sukker i en gryde. Lad det koge 4-5 min. og køl af.
  2. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal. Frys blandingen halvt færdig.
  3. Rør nogle gange i den under frysningen.
  4. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Tilsæt 50 g sukker skefuldevis under kraftig piskning.
  5. Bland marengsmassen i den halvfrosne sorbet og frys den færdig.
  6. Anret sorbeten i afkølede glas.
  7. En sprød småkage er ikke så dårlig til.