Ærtecreme med frisk gedeost og sprød bacon på ristet brød
Nemt og lækkert på en sommerdag. Spis det som mættende frokost eller en let aftensmad.
Total:25 minutter
Ingredienser
- 4 skiver surdejsbrød
- 1 stort fed hvidløg, frisk
- 150 g frisk gedeost
- 8 skiver god bacon
- Ærtecreme:
- 200 g friske ærter, alternativt fine små frosne ærter
- ½ dl olivenolie
- salt og peber
- 1 scalotteløg, hakket
- citronsaft
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader, og sæt vand over i en gryde. Når vandet koger, hældes ærterne ved. Bruger du friske ærter, skal de blot koge et par minutter. Bruger du frosne, så følg anvisningen på posen. Hæld vandet fra, og blend ærterne med olivenolie og finthakket scalotteløg. Smag ærtecremen til med salt og peber og citronsaft.
- Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen, til de er sprøde og gyldne – det tager ca. 5 minutter, men hold øje. Rist også brødskiverne gyldne i ovnen på en anden plade. Lad både bacon og brød køle let af, og gnub så hvidløgsfeddet over brødskiverne for ekstra smag. Kom gedeost på brødene, læg en skefuld ærtecreme ovenpå og top med bacon. Server, mens de er lune.
- Få mere inspriation til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter