Sund salat

Ærtesalat med myntedressing

Få et bud på sæsonens lækreste salat fra madblogger Ditte Ingemann.

4

Ingredienser

  • 500 g bælgærter
  • 100 g spæde salatblade, f.eks. babyspinat
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • DRESSING:
  • 4 stængler marokkansk mynte
  • 2 spsk olivenolie
  • saft fra 1 lime
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. DITTE OM SALATEN: Der findes utrolig mange forskellige slags mynte. Her har jeg valgt at bruge en marokkansk version. Den kan købes hos de fleste grønthandlere og smager mild og sød.
  2. Bælg ærterne, og vend dem sammen med salat- bladene. Riv mozzarellakuglerne fra hinanden − det må gerne være lidt rustikt − og læg dem oven på salaten. Hak myntebladene rigtigt fint og bland dem med olie,  limesaft, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og smag til.