Ærtesuppe med stegte kammuslinger og karse

Ærtesuppe med stegte kammuslinger og karse

Smuk og nem suppe – en god start på en god middag.

4

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 5 dl frosne ærter
  • 5 dl grøntsagsfond
  • 1 dl madlavningsfløde 8%
  • 12 kammuslinger
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • karse til pynt

Sådan gør du

  1. 1/ Sautér hakket løg og hvidløg i olie i en gryde et par minutter. Tilsæt ærter og fond, og lad det simre, indtil ærterne er møre – ca. 10-15 min. Blend suppen, tilsæt fløde, og smag til med salt og peber, evt. en smule citronsaft.
  2. 2/ Steg kammuslinger på en varm pande i olie, ca. 1-2 minutter på hver side, afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber.
  3. 3/ Hæld suppen i små skåle eller glas, læg tre kammuslinger i midten af hver portion, og pynt med karse.
  4. [210 kcal pr. person]
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Høstmenu med græskar