Asiatisk bøf med grøn karry og ris
Stærke krydderier passergodt sammen medsød cremet kokosmælk,som vi kender det fraasiatiske retter. Her har vi stegt en god bøf og serverer den med ris og en skøn stærk sovs.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 30 min. (afhængig af ristype)
- 4 oksebøffer (f.eks. engelske bøffer eller entrecôte)
- 4 spsk olie (neutralt smagende)
- 3-4 tsk groft salt og peber
- 1 aubergine (tern)
- 2 snackpeberfrugter (tern)
- 1 grøn peberfrugt (tern)
- 1 spsk grøn karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk fiskesovs (eller sojasovs)
- Drys: 15-20 blade thaibasilikum
- Tilbehør: fuldkornsris og 1 lime (4 stykker)
- Bøffer: Varm halvdelenaf olien på en pande,til det er brunt. Brunkødet hurtigt på beggesider. Krydr med saltog peber. Skru ned tilmiddel varme og stegbøfferne færdige (ca.3 min. på hver side).
- Steg aubergine ogpeberfrugter ved godvarme i resten af olien.Tilsæt karrypasta ogkokosmælk. Kog i ca. 5min., til grønsagerne ermøre. Smag til med fiskesovseller sojasovs.
- Fordél grønsagsblandingenpå tallerkner oglæg en bøf ovenpå. Drysmed basilikumblade ogservér med ris og lime.