Asiatisk oksebøf med svampe og nudler
Tilbered et luksuriøst stykke oksekød med asiatisk smag. Servér kødet med lækkert tilbehør bestående af nudler og stegte grøntsager.
4 personer
Total:3 timer 20 minutter
Arbejdstid:2 timer 50 minutter
Ingredienser
- 600 g oksemørbrad eller oksefilet
Marinade:
- 2 fed hvidløg (knust)
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 3 spsk. honning
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. sesamolie
- ½ tsk. chiliflager
Grøntsager:
- 250 g blandede svampe
- 1-2 røde peberfrugter
- 250 g sukkerærter (eller grønne bønner)
Endvidere:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. limesaft
Tilbehør:
- 250 g nudler
- evt. limebåde
Sådan gør du:
- Fjern evt. fedt og sener på kødet.
- Marinade: Rør marinaden sammen, og hæld den i en frysepose. Læg kødet i posen, luk til, og sæt den i køleskab i mindst 2 timer og gerne til næste dag.
- Grøntsager: Rens svampene, og skær dem i skiver. Rens peberfrugt og sukkerærter, og skær dem i tynde strimler.
- Tænd ovnen på 200 grader. Tag kødet op af marinaden (gem den), og dup det tørt med køkkenrulle. Brun kødet på alle sider på en varm pande med 1 spsk. olie. Læg det i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i ca. 20 min., til centrumstemperaturen er 55 grader for meget rødt, 58 grader for medium og 60 grader for rosa.
- Brun svampene på kødpanden med 1 spsk. olie. Tilsæt peberfrugt, og steg i 3-5 min. Tilsæt sukkerærterne, og steg i 1 min.
- Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
- Kog marinaden igennem i 3 min. Vend de afdryppede nudler med marinaden, og smag til med limesaft. 8. Skær kødet i skiver, og anret med nudler og grøntsager og evt. limebåde.