Asiatisk oksebøf med svampe og nudler

Asiatisk oksebøf med svampe og nudler

Tilbered et luksuriøst stykke oksekød med asiatisk smag. Servér kødet med lækkert tilbehør bestående af nudler og stegte grøntsager.

4 personer

Total:3 timer 20 minutter

Arbejdstid:2 timer 50 minutter

Ingredienser

  • 600 g oksemørbrad eller oksefilet

Marinade:

  • 2 fed hvidløg (knust)
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 3 spsk. honning
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • ½ tsk. chiliflager

Grøntsager:

  • 250 g blandede svampe
  • 1-2 røde peberfrugter
  • 250 g sukkerærter (eller grønne bønner)

Endvidere:

  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. limesaft

Tilbehør:

  • 250 g nudler
  • evt. limebåde

Sådan gør du:

  1. Fjern evt. fedt og sener på kødet.
  2. Marinade: Rør marinaden sammen, og hæld den i en frysepose. Læg kødet i posen, luk til, og sæt den i køleskab i mindst 2 timer og gerne til næste dag.
  3. Grøntsager: Rens svampene, og skær dem i skiver. Rens peberfrugt og sukkerærter, og skær dem i tynde strimler.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Tag kødet op af marinaden (gem den), og dup det tørt med køkkenrulle. Brun kødet på alle sider på en varm pande med 1 spsk. olie. Læg det i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i ca. 20 min., til centrumstemperaturen er 55 grader for meget rødt, 58 grader for medium og 60 grader for rosa.
  5. Brun svampene på kødpanden med 1 spsk. olie. Tilsæt peberfrugt, og steg i 3-5 min. Tilsæt sukkerærterne, og steg i 1 min.
  6. Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
  7. Kog marinaden igennem i 3 min. Vend de afdryppede nudler med marinaden, og smag til med limesaft. 8. Skær kødet i skiver, og anret med nudler og grøntsager og evt. limebåde.