Baccala

Baccala

Italiensk klassiker med fritteret torsk, rørt med kartoffel, olivenolie, mælk og hvidløg. Den kræver lidt forberedelse, og du skal faktisk i gang med forberedelserne to dage før – men er ventetiden værd.

4

Ingredienser

  • 250 g torsk
  • 150 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 ½ dl mælk
  • lidt mel
  • rasp til panering
  • mayonnaise til servering
  • 1 citron

Sådan laver du baccala:

  1. Salt torsken let, og stil den på køl – gerne aftenen før.
  2. Skræl og kog kartoflerne, og blancher hvidløgene ad flere omgange.
  3. Kog mælk op i en gryde, og pocher torsken heri, til den er tilberedt.
  4. Si mælken fra, og blænd ½ dl af mælken med hvidløgene.
  5. Rør torsken op med hvidløgsmælk, kogt kartoffel og olivenolie.
  6. Kom torskemosen i en sprøjtepose, eller frysepose med hul, og sprøjt stave ud på en bageplade, ca. 2 cm tykke og 10 cm lange.
  7. Læg stavene i fryseren natten over.
  8. Paner dem i mel, lidt vand, mel igen, vand og rasp til sidst, og fritér dem i 170 grader varm olie i 7 minutter. Server dine baccala med citron og mayonnaise.
  9. FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne/opskrifter