Bærkrans

Lækker bærkrans med friske bær & syltetøj

Denne fine krans er fyldt med blandede bær. Kransen smager helt fantastisk og passer perfekt til en lun kop eftermiddagskaffe.

2 små kranse eller 1 stor

Ingredienser

Dej:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 50 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g smør

Fyld:

  • 1 dl hindbærsyltetøj
  • 100 g blåbær
  • 100 g hindbær
  • 100 g jordbær skåret i kvarter

Sådan gør du:

  1. Dej: Hæld hvedemel, kardemomme og sukker i en skål. Smuldr gær, og tilsæt æg.
  2. Kør dejen på en røremaskine eller brug en håndmikser med dejkroge. Ælt ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der æltes. Øg gradvist hastigheden, og ælt dejen ved høj hastighed i ca. 10 min.
  3. Skær smørret i tern, og tilsæt, mens maskinen ælter, til dejen er smidig og elastisk. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve lunt i 1½ time.
  4. Fyld: Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i to (hvis du bager to kranse). Rul begge portioner dej ud til et rektangel. Smør med syltetøj, og fordel bærrene udover.
  5. Rul dejen sammen til en pølse. Del pølserne i to på langs med en skarp kniv, og sno stykkerne sammen.
  6. Form til en krans, og læg i en springform, eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kransene efterhæve i 20 min.
  7. Bag ved 200 grader i 25-35 min., eller til kransene er gennembagte. Dæk evt. kransene til med bagepapir, hvis den bliver for mørk. Afkøl kransene på en rist. Sigt flormelis over ved servering